Ehliyet kuralları gevşetiliyor! Artık daha kolay alınacak

Ehliyet kuralları gevşetiliyor! Artık daha kolay alınacak

Ehliyet kuralları ile ilgili dikkat çeken bir karara imza atıldı. Kurallar esnetildi. Böylece ehliyet almak artık daha kolay olacak.

Ehliyet günümüzde çok daha zor koşullar ve kurallar çerçevesinde insanlara veriliyor. Trafikte yaşanan uygunsuz hareketleri, dikkatsizliği, kaza yapma potansiyeli yüksek insanları yollardan uzak tutabilmek için ehliyet almak artık eskisi gibi kolay değil.

mersin-surucu-kursu-surucu-kursu-116399.jpeg

Türkiye dışında başka ülkelerde de bir takım uygulamalarla trafikteki sorunlar en aza indirgenmeye çalışılıyor. Bir ülkede ise yeni ehliyet alanlara uygulanan kurallar gevşetildi.

image-870x580-64ca7a8c829e2.jpg

BELÇİKA'DA EHLİYET ALMA KURALLARI YUMUŞATILDI

Belçika’da Ocak 2019'dan bu yana uygulanan zorunlu B ehliyeti sonrası Geri Dönüş Eğitimi'nde kurallarında kolaylık sağlanmasına karar verildi.

image-870x-64ca8a374886c.jpg

Bu değişiklik yol güvenliğini artırması ve kaza istatistiklerini düşürmeyi hedefliyor. Mevcut sistemde zorunlu olan ve yeni ehliyet alan sürücüler ehliyet aldıktan 6 ila 9 ay sonra bahsi geçen 4 saatlik eğitime katılmaları gerekiyor.

image-870x-64ca7a2ac0770.jpg

Hükümet bu konuda yaptığı değerlendirme sonucunda yeni ehliyet alan kişilerin özel durumlarında eğitimin ertelenmesi gibi yeni değişikliler yapılacak.

featured-03.jpg

TÜRKİYE’DE EHLİYET ALMA SÜRECİNİN İŞLEYİŞİ NASIL?

Türkiye’de ehliyet 45 gün içerisinde çıkıyor. Kursta teorik ders alma süresi ise 15 gün olarak tanınırken teorik derslerin tamamlanmasının ardından adayların bir ay boyunca direksiyon eğitimine katılmaları gerekiyor. Kursun tamamlanmasının ardından sınavlarda başarı sağlayan adayların evrak teslim süreci başlıyor.