Otomotiv devi resmen iflas etti! Herkes dondu kaldı

Otomotiv devi resmen iflas etti! Herkes dondu kaldı

Kimsenin beklemediği bir gelişme yaşandı ve ünlü otomotiv devi iflas ettiğini ilan etti.

ABD merkezli otomotiv devi pandeminin ardından iflas furyasına katıldı. Foxconn ile anlaşmazlık yaşayan Lordstown Motors, iflas koruması başvurusunda bulundu ve kendini satışa çıkardı.

lordstown-foxconn-endurance.webp

ABD'li kamyon üreticisi Lordstown Motors, Foxconn ile yaşadığı anlaşmazlık neticesinde iflas koruması talep etti. Şirket, Tayvanlı elektronik devinin yatırım taahhütlerine uymadığını ve dolandırıcılık yaptığını iddia ediyor.

lordstown-motors-production-scaled.jpeg

İFLAS KORUMASI İSTEDİLER

Lordstown Motors, Foxconn ile olan anlaşmazlık sebebiyle iflas koruması talep etti. Şirket, Foxconn'un 170 milyon dolarlık yatırım anlaşmasına uymadığını ve söz verilen ek hisse satın alımlarını gerçekleştirmediğini iddia ediyor. Foxconn, Lordstown Motors'a 52,7 milyon dolarlık yatırım yapmıştı ancak şirketin beklentilerini karşılamadığı gerekçesiyle yatırımını geri çekti. Bu durum, şirketin iflas sürecine girmesine neden oldu.

merlin-189833190-0f140eec-4256-4f0a-a364-8ab0cdf9ebdc-articlelarge.webp

DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI

Lordstown Motors, Foxconn'u dolandırıcılıkla suçluyor ve iflas başvurusunda bulunarak kendini satışa çıkardı. Şirketin yaşadığı mali sorunlar ve Foxconn ile yaşanan anlaşmazlık sebebiyle geleceği belirsizlik içinde.