Ünlü çikolata markasında plastik çıktı! Market raflarından toplatılıyor

Ünlü çikolata markasında plastik çıktı! Market raflarından toplatılıyor

Ünlü çikolata markasında plastik tespit edildi. 100’den fazla ülkede satılan ve ülkemizde de birçok kişinin aldığı o ürünler raflardan toplatılıyor.

Dünyanın birçok yerinde satışa çıkarılan çikolatalarda çıkan insan sağlığına zararlı maddeler nedeniyle ürünler tek tek toplatılıyor.

Son olarak Türkiye'de de satılan ve her evde bulunan ünlü çikolata markası herkesi şok etti.

ritter-sport-mini-chocolate-bars-84-piece-box-candy-warehouse-3.webp

TÜRKİYE'DE HER EVDE BULUNUYORDU

Türkiye'de ve yüzden fazla ülkede satışı yapılan dünyaca ünlü çikolata markası Ritter Sport herkesi şaşkına çevirdi. Yapılan incelemeler doğrultusunda bir sütlü çikolata ürününde ağızda ve boğazda ciddi yaralanmalara ve içi yaralanmalara ya da kanamalara neden olabilecek plastik parçaların tespit edildiği duyurulduğu. Bu kapsamda Almanya'da satışa çıkarılan tüm marketlerdeki ürünler tek tek toplatılıyor.

4866-2448buyuk1jpg-2448buyuk1.jpg

BİNLERCE ÇALIŞANI VAR

1912 yılından bu yana çikolata sektörünün nabzını tutan Ritter Sport binlerce çalışanı da bünyesinde barındırıyor. Şirketten gelen açıklama doğrultusunda Ritter Sport Dolgulu Sütlü Çikolata ürününün kesinlikle tüketilmemesi gerektiği belirtilirken Müşterilerden ürünleri ilgili satış noktalarına teslim etmesi istendi. Son kullanım tarihi 3 Şubat 2025 olan 3 parti üründe plastik parça tespiti yapılırken bilgilendirme de şu ifadelere yer verildi:

Ürün Kodu: Ritter Sport Dolgulu Sütlü Çikolata

Tür: Yoğurt

İçerik: 100g

En iyi önce: H3P1 0304 - H3P20304 - H3P40304

ekran-goruntusu-2024-04-29-015913.png

YÜZLERCE ÜLKEDE SATILIYOR

Çikolata ve şekerleme şirketi olan Ritter Sport, 1912 yılında Alfred Eugen Ritter ve Clara Ritter tarafından Almanya'nın Stuttgart kentinde faaliyete geçti. Günümüzde binlerce çalışanı bulunan şirket Türkiye'de dahil olmak üzere 100'den fazla ülkede faaliyet göstermektedir.