Altılı masa bir bir eksiliyor! Kılıçdaroğlu, Akşener ve şimdi de o genel başkan görevi bırakıyor

Altılı masa bir bir eksiliyor! Kılıçdaroğlu, Akşener ve şimdi de o genel başkan görevi bırakıyor

Altılı masayı oluşturan parti genel başkanlarından biri görevi bırakacağını açıkladı. Peki o isim kim?

2023 seçimlerinin ardından kurultaya giden CHP'de yapılan seçimle genel başkan değişmiş ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine delegeler Özgür Özel'i genel başkanlık koltuğuna oturtmuştu.

31 Mart yerel seçimlerin ardından ise oyları dibe çakılan İYİ Parti'de Meral Akşener istifa etmiş ve siyaseti bıraktığını açıklamıştı. İYİ Parti'de yapılan kurultayda ise yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu seçilmişti. 

Şimdi altılı masayı oluşturan parti genel başkanlarından biri daha siyasetten ayrılıyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener sonrası Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da görevinden ayrılacağını açıkladı.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU BIRAKIYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5 televizyonu'nda “Gündem Türkiye” programında konuştu. Genel Başkanlık görevinden ayrılacağını açıklayan ve Ekim ayı öncesinde bir olağanüstü kongre gerçekleştireceklerini söyleyen Karamollaoğlu, “Artık sağlığım bu görevi yerine getirmeme izin vermiyor" dedi.

Normal şartlarda Ekim ayında yapılması planlanan kongrenin öne çekileceğini söyleyen Karamollaoğlu, yeni genel başkanın teşkilatlarının görüşü alındıktan sonra değerlendirileceğini, isim tekliflerine açık olduklarını ve siyaseti değil, sadece genel başkanlık görevini bıraktığını açıkladı.