CHP'den emekliyi rahatlatacak teklif Meclis'e sunuldu! Tarih belli oldu

CHP'den emekliyi rahatlatacak teklif Meclis'e sunuldu! Tarih belli oldu

Emeklilere derin bir nefes aldıracak uygulama için CHP harekete geçti. O teklif TBMM'ye sunuldu.

Emeklileri sevindirecek uygulama büyük bir heyecanla bekleniyor. 

117552.jpg

Türkiye’de milyonlarca emekli yüksek enflasyonun getirdiği hayat pahalılığı nedeniyle çok zor günlerden geçiyor. Marketlerde durmak bilmeyen zamlar, fahiş kira fiyatları ve A’dan Z’ye tüm alanlarda hissedilen enflasyon emeklileri derinden etkiledi.

621004.png

Emeklilerin tepkisi ise 31 Mart yerel seçimlerine yansıyarak tarihinde ilk defa AKP'yi ikinci CHP'yi birinci parti konumuna getirdi.  

ekran-goruntusu-2023-07-19-220306.png

EMEKLİ KART

2024 yılının emekliler yılı olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni destekler için sinyaller vermişti. Bahsi geçen destekler arasında ise en çok “Emekli Kart” uygulaması ön plan çıktı.

İNDİRİMLER VE ÜCRETSİZ HAKLAR

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan tarafından meclise sunulan teklifte emeklilere çeşitli hizmetler verilmesi planlanıyor. Hizmetler içerisinde indirim ve bazı ücretsiz haklar olacak.

Kart şeklinde verilecek olan uygulamada SGK kapsamında gelir ve aylık alan kişiler ile bazı sosyal güvenlik yasalarına tabi olan emeklilere verilecek. Bu kapsamda bankalarla anlaşma sağlanarak “Emekli Kart” adı verilen bir kart emeklilere verilecek.

3483428-f5ad24ce9d13da6b7b572e1be8f7cc4b-640x640.jpg

FATURALARDA YÜZDE 40 İNDİRİM

Teklifin meclisten geçmesi halinde karta sahip olacak emeklilere şehir içi ulaşımda ücretsiz yolculuk, elektrik, su, doğal gaz ve temel hizmet faturalarında yüzde 40 indirimden faydalanacak.

TEKLİF GEÇERSE 1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN UYGULANACAK

Söz konusu kanun teklifinin kabul edilmesi halinde “Emekli Kart” adı altında sağlanacak olan imkanlar 1 Temmuz 2024 itibariyle uygulanmaya başlanacak.