Özgür Özel'den 'boş koltuk' açıklaması

Özgür Özel'den 'boş koltuk' açıklaması

CHP lideri Özgür Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin kendisine sorulan 'boş koltuk' sorusuna yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile yaptığı görüşmenin ardından soruları yanıtladı. Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dün yaptıkları görüşmeye dair merak edilen boş koltuk konusunu da cevapsız bırakmadı.

"AŞILMIŞ KRİZLERİ YENİDEN KONUŞMAK ANLAMLI DEĞİL"

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde yer alan boş koltuk ile ilgili soru üzerine, "Aşılmış krizleri yeniden konuşmak anlamlı değil. Orada ortaya çıkan tablo ve aramızdaki görüşmeden sonra Sayın Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir ziyaret yapma talebini iletmesi ile birlikte olabilecek en iyi şekilde çözümlenmiş olduğu durumda, artık dönüp de tekrar bir değerlendirme yapmayı doğru bulmam. Nezaketli de bir davranış olmaz" dedi.

NAMIK TAN'IN ZİYARETTEKİ YERİ

Özel, görüşmede CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın da yer alması ile ilgili soruya da, "Ben, Sayın Cumhurbaşkanı'nı ziyaret etmeden önce seçilmiş son tarafsız Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e bir ziyarette bulundum. Ziyaretimde bir cumhurbaşkanı ile görüşmeden önce kendisinin önerilerini almak ve bazı sorularıma yardım istemek üzerineydi. Kendisinin uyarısı şöyle oldu; Cumhurbaşkanı'nın özel kaleminin ve protokol müdürlüğünün bir büyükelçi olduğunu, onun için benim de partide bulunan bir büyükelçiyi görevlendirmek suretiyle bu protokol akışını, randevulaşmayı ve devamını büyükelçinin götürmesinin doğru olacağını ifade ettiler. Ben de partimizde görev yapan İstanbul Milletvekilimiz Namık Tan'ı görevlendirdim" yanıtını verdi.

DEPREM BAKANLIĞI TEKLİFİ

Türkiye'nin en önemli beka sorunlarından bir tanesi hazırlıksız yakalanılacak olan İstanbul depremi olduğunu söyleyen Özel, şöyle konuştu:

"İstanbul depreminde milyonlarca kişi ölebilir. İstanbul depremi yaşandığında eğer tam hazır değilsek Türkiye ekonomisi çöker. Türkiye'nin finans dünyasıyla irtibatı kesilir. Türkiye'nin en önemli şirketlerinin yöneticilerini ve o şirketlerin yönetimini kaybederiz. Türkiye'nin Avrupa'yla Asya arasındaki bağlantısı ortadan kalkabilir. O şehre insani yardım ulaştırmak da imkansız hale gelebilir. Meselenin kendisi ülke için bir beka sorunudur. Cumhurbaşkanına bir bakanlık kurmasını önerdim.

Meclis'te grubu bulunan bütün siyasi partilerden birer bakan yardımcısı talep etmesi durumunda ben partimden bir bakan yardımcısını görevlendireceğimi ve deprem meselesini siyaset üstü bir şekilde ele almanın, siyasetin kısır tartışmalarının dışına çıkarmanın ve bir beka sorununu el birliğiyle ortadan kaldırmanın önemine ilişkin değerlendirmede bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanı dikkatle takip etti, not aldı, not aldırdı. Nasıl bir adım atacağını bilmiyorum. Kurulmasını önemserim."

DEM PARTİ VE ATATÜRK

Özel, DEM Partili belediye başkanlarının göreve başlama törenlerinde yaşanan olaylara ilişkin soruya da Özel, "Birincisi Atatürk'e ve Sayın Erdoğan'a bir saygısızca ifadenin DEM Parti’nin eş başkanları tarafından sarf edildiği noktasındaki yanlış iletişim kendileri tarafından düzeltildi. Ardından kolluk güçlerinin yapmış olduğu soruşturma ve kovuşturma aşamasında da netleşti. Yani DEM Parti’nin seçilmiş başkanları değildi o ifadeleri söyleyenler. Bayrak konusunda ben her iki Sayın Eş Başkanı yapmış olduğu açıklamaları DEM’in kurumsal tavrı olarak görüyorum ve o noktada yapmış oldukları açıklamalarda hem bayrağa hem Atatürk resmine, simgelere ve sembollere karşı bir hürmetsizlik ve saygısızlıklarının olmadığına ilişkin açıklamalarını, son derece önemli, yerinde ve yeterli buluyorum" diye konuştu.