Erdoğan'ın proje takımı Esenler Erokspor tarihinde ilk kez 1. Lig'de!

Erdoğan’ın amatör futbol oynadığı dönemde formasını giydiği Esenler Erokspor, tarihinde ilk kez 1. Lig’e yükseldi. Ancak rakibin kritik bir maçta U19'la sahaya çıkması ve şampiyonluk yolundaki rakibi Vanspor'un sahadan çekilmesi ortalığı karıştırdı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın amatör futbol oynadığı dönemde formasını giydiği Esenler Erokspor, tarihinde ilk kez 1. Lig’e yükseldi.

Erokspor 2022-23 yıllarında yine tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselmişti.

Türk futbolunda son dönemde siyasetin spora müdahalesi iyiden iyiye konuşulmaya başlanırken, proje takımların devreye girmesi büyük tepki topluyor. Özellikle son 15 yılda kulüp başkanlarının icazetle göreve getirilmesi, TFF'de bağımsız bir seçim olmadığına ilişkin ifadeler siyaset ve sporun birbirine girdiğini gözler önüne seriyor.

BURAM BURAM ŞAİBE 

Son olarak çarpıcı bir gelişme TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta yaşandı. Şampiyonluğa oynayan Vanspor'un en yakın rakibi Erokspor'un rakibinin sahaya U19'la çıkması ortalığı karıştırdı. Serikspor sahaya U19 ile çıkarken maçı Erokspor'a 6-0 kaybetti. Şampiyon Erokspor oldu. Ancak bunun öncesinde Vanspor, bu durumun şaibeli olduğu gerekçesiyle Bursaspor ile oynadığı maçı, maç oynanırken terk etti.

Serikspor'un teknik ekibi de maç öncesi istifa etti. 

Gözler Erokspor'a çevrildi. Peki Erokspor'un önemi ve özelliği ne?

ERDOĞAN FORMA GİYMİŞ

Türk futbolunun Başakşehir'in ardından yeni proje takımının Esenler Erokspor olduğunu bizzat Erdoğan kendi ağzıyla söyledi. Özellikle Erdoğan'ın son dönemde Fenerbahçe'yi bıraktığını söylemesi, daha önceki yaptığı açıklamalarında Başakşehir'i desteklediğini ifade etmesi ve Erokspor hakkındaki sözleri dikkat çekmişti.