En sağlıklı 3 meyve belli oldu! Ne muz ne de elma...

En sağlıklı 3 meyve belli oldu! Ne muz ne de elma...

Ne muz ne de elma. En sağlıklı 3 meyve ortaya çıktı. Peki tam bir vitamin deposu olan bu meyveler hangileri?

Meyveler insan sağlığına pek çok fayda sağlayan besinlerdir. Ancak bazı meyveler yüksek şeker oranlarına sahip olduğu için birçok insanın tüketmesinde sorun çıkarabilir. Bazı meyveler ise oldukça besleyici besin değerleri içermesiyle uzmanlar tarafından sık sık tavsiye edilir.

650x344-en-faydali-6-meyve-bu-meyveleri-mutlaka-tuketin-1567262536704.webp

İşte elma, armut ya da muz gibi bilinen meyvelerin aksine sağlığa en faydalı olduğu belirtilen 3 meyve...

ekran-goruntusu-2024-05-05-184026.png

LİMON

Sofralarımızdan ayrılmayan limon, ekşi tadına rağmen birçok besleyici özelliğe sahip. Limonlar, mide suyunun asidikliğini artırarak sindirimi kolaylaştırır. Limonlar, içerdikleri C ve K vitaminlerinin yanı sıra aynı zamanda zengin bir potasyum kaynağı olarak biliniyor.

ekran-goruntusu-2024-05-05-184018.png

GREYFURT

C ve K vitaminleri açısından zengin olan bir başka besin ise greyfurttur. Minimum düzeyde glikoz ve fruktoz içeren bu besin, yenilebilecek düzeyde ekşidir. Greyfurtun neredeyse hiçbir kötü özelliği yoktur ve bu nedenle sık sık tıbbi beslenme yöntemlerinde tercih edilir.

1634906108.jpg

NAR

Kabuğu ve tohumları da dahil olmak üzere, nara ait her şey sağlıklı olarak bilinir. Narların sulu kısmı potasyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum açısından zengindir. Kabuğu yüksek oranda demir içerir ve kurutulmuş kar kabukları infüzyonu bir antelmintiktir.