BEN EZELDEN BERİ MUHALİF YAŞADIM MUHALİF YAŞARIM…

Enver Aysever, beyefendi bir kişiliktir. Yayın içeriklerini beğenirim beğenmem sosyalist be radikal sol fraksiyonda düşünür. Hadiseleri o perspektiften okur. Cumhuriyette bir yazısını hatırlarım ileti olarak şunu diyordu mealen aktarıyorum: “Muhalif rüzgar güçlenince milliyetçi olan gazeteciler kendi mecralarına eski solcular kendi mecralarına çekilmeye başladı.” Gibilerinden.  Doğru bir betimleme mi? Evet. Peki bu tespit neden söylenir? Birincisi: Muktedir taraf bakın böyle çözülüyor. İkincisi: Bakın bunlar bu sürecin muhalifleri ben ezelden beri muhalifim.” Yani “Bana iyi bak ey halkım ben turnikeye erken girenlerdenim.”

Aysever’in ana akım medyada hal ve ilişkilerini bilmem. Ama ekrandan gördüğüm kadarı ile her muhalifin ezeli ve ebedi muhalif bir adanmışlığı olması gerekirmiş gibi, her muhalif sosyalist olmalıymış gibi hele zinhar CHP söz konusu olunca radikal sol olmalıymış gibi bir retoriğe sahip. Oysa CHP ne gereğinden fazla sağa çekilecek ne de gereğinden fazla sola çekilecek bir kurumdur. Elbette içinde her anlayış kendisini temsil eder. Etmelidir de. Bu onun kurucu dinamikleri ile alakalıdır. Ama temelinde her zaman olan ve olması gereken Anadolu ve Rumeli müdaafa-yı hukuk cemiyetlerinin birleşimi ve altı umde vardır. Başlangıçta sağa asıldıkça ne olduğunu altılı masa macerasında gördük. Son seçimler ekonomik sebeplerle birlikte CHP’nin bu birleştirici ve öze dönüş odaklı duruşunun eseridir.

Ana akım medyada daha açık ifade edeyim Halk TV ve Tele 1 merkezli duan gazeteci metaforu etrafında kendisinden başkasına tahammül etmeyenler olduğu iddialarına özelde bir şey söyleyemem. Ortama vakıf değilim. Ama ana akım medyada böyle genel bir hava var mı? O, bu medyanın her ünitesinde var. Yol gösteren büyükler olduğu gibi yol kesen dinazorlar her yerde var. Konu ile ilgili daha somut tespitlerimi bugün www.sestv.net  bünyesinde canlı yayında detaylı şekilde aktaracağım detayı en geç yarın video olarak sitemizde bulabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar