Sadakatsiz erkeği bir bakışta anlamak!


Sadakatsiz erkek, kadının binlerce yıl sorunlarından biri olmuştur. Eski Yunan’da eve kapatılan kadınların kocaları dışarıda istediği gibi gönlünü eğlendirirdi.  Eski Yunan’dan başlayan erkek sadakatsizliği günümüze kadar gelmiştir.

Ama kadın sadakatsizliği derseniz, onu da yazalım. İnsan varoldukça karşılıklı birbirine yalan söyleme aldatma da varolacaktır. Ancak, erkeğin durumu kadına göre daha vahim. Bunu yalnızca ben değil yapılan araştırmalar da söylüyor. Erkeğin aldatması bile toplumumuzda “elinin kiri” ne dönüştüğüne göre varın gerisini siz düşünün. Oysa evli bir kadının aldatmasını toplum içindeki yerinin düşünün. Ben düşünmek bile istemiyorum. Üçüncü sayfalarda neler olduğunu görüyorsunuz.

Sonuçta, hiçbir kadın aldatılmayı deneyimlemek istemez. Hatta duysa bile inanmak istemez. Ayrılmak istese, kendi ailesi dahil “böyle şeylerle yuva yıkılır mı ?” diye uyarılır. En iyisi başından önlem almak. Bir adamın yüzüne bakarak sadakatsiz olup olmadığını anlamaya çalışmak. Hata payı olmasına karşın, bilimsel bir çözüm bu!

Nedenine gelince; Batı Avustralya Üniversitesi’nde  yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar yabancı bir erkeğin yüzüne bakarak sadık olup olmadığını anlayabiliyormuş.

Araştırmaya katılan kadınlar, özellikle erkeksi yüz hatlarını, çok eşli erkek özelliği olarak sınıflandırmış ve bu konuda da haklı çıkmışlar. Bir kısmı en az bir kez aldatan, ötekileriyse her zaman sadık  101 erkeğin yüz fotoğrafı gösterilmiş. Kadınlar yalnızca %38 yanılma ile doğruları bulmuş.
Araştırmanın önemi ilk kez, insanın sadakatinin yüzünden anlaşıp anlaşılmayacağını ortaya çıkarması.
Ya erkekler kadınların yüzüne bakıp sadakatsiz olup olmadığını anlar mı? Hayır! Anlamaz zaten anladıkları birkaç konu var,  bunu nasıl anlasınlar. Anlamadıkları gibi, bir de güzel ve çekici kadınlara çamur atıyorlar. Ben değil, yine araştıma söylüyor.

Erkeklerde, “çekici kadın aldatır” önyargısı var. Yok artık demeyin, aynı araştırmada bir kısmı en az bir kez aldatan, ötekileriyse her zaman sadık  88 kadının yüz fotoğrafı gösterilmiş katılımcılara. Erkeklerin sadakatsiz kadını bulmalarındaki hata oranı % 77.

Erkekler, kadınların güzellik ve çekiciliklerine bakıp aldattıkları sonucuna varıyorlar. Oysa kadınlar, erkeğin genç, yakışıklı ya da çekici olmasını dikkate almadan, yalnızca yüzündeki ifadeden  aldatıp aldatmayacağını anlayabiliyor. %38 nerde, %77 nerde! Fark iki katı.

twitter.com/ranaulas
 

Önceki ve Sonraki Yazılar