CHP'nin açmazı

CHP’de suların kolay durulmayacağı görülüyor. Çünkü bu partiye karşı çok yönlü ve çok katlı bir operasyon düzenleniyor. Bunun iktidar güdümlü ve yükselen yeni muhafazakâr sermaye destekli bir operasyon olduğu  anlaşılıyor. CHP terbiye edilmek isteniyor.

Bu stratejik planlama, liberaller üzerinden yürütülüyor. Ulusalcılar, yaptıkları dar milliyetçi çıkışlarla bu operasyonu kolaylaştırıyor.

Meclis komisyonlarında özelleştirme projelerinin altına çekinmeden imza atan, neo-liberal yağma politikalarına itirazı olmayan, kamucu-halkçı proje ve politikaları reddeden, solculuğu liberalizm sanan, demokrasiyi etnik ve dinsel kimliklerin serbestliğine indirgeyen bazı isimler, ister istemez bu operasyonun parçası haline geliyor.

Öyle ki milletvekilliği ve 5 yıllık Kültür Bakanlığı için kendi değerlerine “ihanet” ederek AKP gericiliğinin aracı haline gelen Ertuğrul Günay’ın genel başkanlığı için bile nabız yoklanıyor. Bu operasyon AKP’lileşmiş, bir parti yaratmayı hedefliyor. Oysa biri demokrat, diğeri muhafazakâr da olsa Türkiye’nin iki liberal partiye ihtiyacı yok.

Diğer taraftan partinin ulusalcı kanadı devrimcilikle tutuculuğu, yurtseverlikle dar milliyetçiliği bir birine karıştırıyor. Bu kanadın en büyük açmazını Kürt sorununun çözümü konusunda aldıkları tutucu tavır oluşturuyor. Bu fotoğraf partiye yönelik “statükocu” suçlamalarına güç kazandırıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar