4.yıldız hayal olur

Galatasaray için dün akşamki, Bursaspor maçının zorluk derecesi oldukça yüksek, önemi de çok büyüktü... Çünkü Galatasaray daha ikinci yarının başı olsa da özellikle kendi evinde kayıp yaşayarak şampiyonluk yolunda yara almak istemiyordu... Bursaspor'un güçlü, formda, iddialı ve de kaliteli futbolculara sahip olması bir yana Galatasaray için bir başka dezavantaj ya da tehlike daha vardı... Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın maçlarını üçer puanla kapatmış olmaları Galatasaraylı futbolcuların üzerinde ciddi bir baskı oluşturmuştu...

Galatasaray uzun bir aradan sonra ilk defa Selçuk ve Burak'tan aynı anda yoksun olarak bir lig maçında sahaya çıktı. Taraftarlar Hamza hocanın farklı on biri ve yaptığı değişik görevlendirmelerin ne tür sonuç vereceğini çok merak ediyordu. Bu arada şunu da ilave edelim tüm olumsuz şartlara rağmen tribünlerde oldukça coşkulu, heyecanlı ve takımına inanan bir seyirci topluluğu vardı.

Maça ev sahibi gibi Galatasaray değil de Bursaspor başladı... Konuk takım ilk 15 dakikada 2-3 farklı üstünlüğü çok rahatlıkla yakalabilirdi. Ancak bu arada beklenmedik bir şekilde golü bulan ve Umut Bulut'la öne geçen Galatasaray oldu... Ne varki değişen fazla bir şey olmadı. Önde olan Galatasaray mahkum oyun anlayışını sürdürdü, Bursaspor ise dalga dalga gelmeye devam etti. Nitekim devre biterken Bursaspor Volkan Şen'in golüyle beraberliği yakaldı ki, doğrusu bu gol ya da çok daha fazlası herkes tarafından bekleniyordu.

Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, güzel maç oldu bol pozisyon, mücadele vardı ama etkili olan maçı hak eden taraf konuk Bursaspor'du. İlk yarının 1-1 bitmesi Galatasaray adına büyük bir şanstı. Bursaspor devreyi 4-5 farklı önde bitiremediyse bunda Muslera'nın başarılı kurtarışları kadar, kabul edelim ki, Şenol Güneş'in oyuncularının şanssızlıkları kadar beceriksizlikleri de vardı!
Bursaspor ikinci yarıya golle başladı ve 2-1 öne geçti. Bir yerde beklenen oldu... Şimdi herkes Galatasaray defansına yüklenecek ama bu haksızlık olur. Galatasaray'da forvet yok, golcü yok orta saha zaten yok. Bu kadar yoklar arasında doğaldır ki, Bursaspor elini kolunu sallayarak oynadı, goller attı, Galatasaray'a Arena'yı adeta dar etti...

Ne var ki, şans melekleri Galatasaray'ın yanındaydı. Konuk takım farkı artıracak diye beklenirken, Bursasporlu Volkan öylesine acemice bir penaltıya neden olup kırmızı kart gördüki anlatması bile mümkün değil. Penaltıyı Emre Çolak gole çevirdi skor 2-2 oldu. Önce şunu söyleyelim bu beraberlik Galatasaraylıları aldatmasın.

Hiç kimse de kusura bakmasın bu Galatasaray'dan daha fazlasını beklemek haksızlık olur. Hamza hocadan daha fazlasını beklemek saflık olur. Hele hele bu yönetim varken Galatasaray'ın yüzü zaten gülmez. Golcüsü olmayan bir takımın maç kazanmasını beklemek bulanık suda balık avlamaktır.

Bu kafayla bu görüntüyle Galatasaray 4.yıldızı rüyasında görür. Dün akşam görüldü ki, Galatasaray'da çok büyük sorunlar ve eksiklikler var. Bunlar giderilmezse Galatasaray ilk üçe bile giremez...

Önceki ve Sonraki Yazılar