ABD IŞİD bağlantılı Türkiye uçuşlarını izliyor

ABD Yönetini, IŞİD'e katılımı önlemek ve terör örgütüne maddi desteği engellemek için ülkede geniş çaplı bir çalışma yürütüyor.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile Hazine Bakanlığı militan ve finans transferini önlemek için Türkiye üzerinden Suriye'ye gidenleri yakından izliyor.

ABD'den Türkiye'ye giden yolcuları yakın takibe alan FBI, Türk ve öteki ülke güvenlik kurumlarıyla da işbirliği yapıyor.

FBI, IŞİD teror örgütü kamplarına katılacak militanları Türkiye uçuşlarıyla avlıyor.

Federal Polisin bazen havaalanlarında yaptığı tutuklamalar zanlıları bilğisayar ve telefon haberleşmelerine kadar izlediğini gösteriyor.

FBI son bir kaç ay içinde Minneapolis'ten 6, Kaliforniya'dan da Türkiye üzerinden IŞİD’e katılmak için Suriye'ye geçtikleri gerekçesiyle 2 kişiyi tutukladı.

Minneapolis'te IŞİD terör örgütüne malzeme sağladığı gerekçesiyle tutuklanan 19-21 yaş arası kişilerin adları şöyle:
'Zacharia Yusuf Abdurahman, Adnan Farah, Hamdi Mustafa Musse, Guled Ali Omar, Abdurahman Yasin Daud, Mohamed Abdihamid Farah.'

Kaliforniya'da tutuklanan 24 yaşındaki Muhanad Badawi ve Nader Elhuzayel Los Angeles- Tel Aviv üzerinden İstanbul'a yoluyla Suriye'ye gitmek isterken Los Angeles Havaalanında FBI ajanları tarafından yakalandı.

FBI geçen yılda Abdella Ahmad Tounisi adlı 18 yaşındaki Amerikan Vatandaşı. Ürdünlü bir ailenin çocuğumu.Şikago'dan İstanbul'a giderken havaalanında tutukladı.

Tounisi izleyen FBI Ajanları İnternette tuzak kurup terörist kimliğine bürünerek İstanbul'dan sonra Gaziantep'e otobüsle gideceğini, uçak ve otobüs biletlerini kendilerinin alacağını söyleyip tuzak kurdu.

ABD Yönetimi sadeece ülke içinde değil, öteki ülkelerle de işbirliği yapıp IŞİD'e katılım ve destek sağlayan kişi ve kurumları izliyor.

Washington geçen yıl aralarında Malatya Pütürge doğumlu Fatih Hasar adlı Türk’ün de olduğu 11 kişi ve bir organizasyonu terör örgütlerine finans ve militan sağladıkları gerekçesiyle karalisteye almıştı.

Yönetimin karalisteye aldığı yabancı uyruklu kişiklerden üçünün Türkiye üzerinden Suriye’deki terör örgütlerine yabancı savaşçı gönderdikleri açıklanmıştı.

BM Güvenlik Konseyi, yabancı militanların katılımını önlemeyen ülkelere yaptırımı öngören ABD'nin hazırlaadığı bir karar tassarısını oybirliğiyle kabul etmişti.

IŞİD'e 80'den fazla ülkeden terörist katılıyor.
Obama Yönetimi uzun süredir AKP Hükümetini IŞİD'e karşı daha etkili mücadele etmesi için zorluyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar