Camide konsolosluk hizmeti

Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosluğu "Gezici Konsolosluk Hizmeti" başlığıyla bir duyuru yayınladı. Konsolosluk Pensilvanya Eyaleti Levittown Bölgesinde yaşayan Türk vatandaşları için gezici konsolosluk hizmeti verileceğini bildirdi. Duyuru şöyle:


LEVITTOWN’DA (PA) GEZİCİ KONSOLOSLUK HİZMETİ 25 KASIM 2012, PAZAR

T.C. New York Başkonsolosluğu tarafından, geçtiğimiz haziran ayında olduğu gibi, Levittown (PA) ve civarında yaşayan vatandaşlarımıza 25 Kasım 2012 tarihinde Gezici Konsolosluk Hizmeti verilecektir.
Başkonsolosluk memurları işlem taleplerini alacak, işlemler tamamlandıktan sonra başvuru sahiplerine işlemlerin sonuçlarına ilişkin bildirimde bulunulacaktır.
Müracaat edilebilecek konsolosluk işlemleri:
Askerlik İşlemleri
Vatandaşlık İşlemleri
Nüfus İşlemleri
Noter İşlemleri
Pasaport İşlemleri (gerekli biyometrik fotoğraf çekimi TADF görevlilerince ücreti mukabilinde mahallinde yapılacaktır).
ÇOK ÖNEMLİ: Her türlü işlem için lütfen
Nüfus cüzdanlarınızı
Eski tip veya yeni tip pasaportlarınızı yanınızda bulundurmayı unutmayınız.

TARİH : 25 KASIM 2012, PAZAR
SAAT  : 11.00-16.00
YER    : Tamca YUNUS  EMRE CAMİİ, 541 Levittown Pkwy, Levittown, PA 19054
New York Başkonsolosu  Mustafa Levent Bilgen  güzel bir hizmet başlatmış. New York'a gelemeyen vatandaşların bulunduğu bölgeye bir pazar günü memurlarını göndererek hizmet veriyor.
Amerika büyük bir kıta. Türk vatandaşları ülkenin her tarafına dağılmış durumda. Hizmet için Gezici hizmet verilecek bölgede kaç Türk yaşıyor ve bu bölgeler hangi kıstasa göre seçiliyor bilmiyorum ama böyle bir  hizmete en fazla Amerika'nın çeşitli üniversitelerinde okuyan zamanları kısıtlı Türk öğrencilerin ihtiyacı var. Pensilvanya New York'a komşu bir eyalet ama  çevredeki eyaletlerde de binlerce Türk öğrenci okuyor.
Pensilvanya denince  akla Fethullah Gülen hocanın ikamet ettiği eyalet gelebilir. Bu yazıyı  Konsolosluğun cemaate hizmeti gibi bir düşünceyle yazmadım.
Gezici hizmet  yeri olarak seçilen   Levittown'daki  Yunus Emre Camisi ile Gülen'ın oturduğu Saylorsburg bölgesindeki çiflik arasında 100 kilometreden fazla uzak sayılacak bir mesafe var.
Ancak herkes bilir ki, Camiler kutsal mekanlardır.İbadet içindir. Camiye siyaset sokulmayacağı gibi başka amaçlar için de kullanılmaması gerekir.
New York Konsolosluğu'nun  vatandaşın ayağına  hizmet götürmesi iyi hoş da daha uygun bir yer bulabilirdi.
Amerika’da bu çok zor değil.Bünyesinde bir  çok derneği barındıran New York’taki Türk Dernekleri Federasyonu Konsolosluğa yer bulmada yardımcı olabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar