Herkesin 'gavat'ı kendine...

Başbakan Teyyip Bey, artık çeşitli kesimlerce ‘Şuayip’ olarak anılan Adana Valisi’ni ‘yedirtmeyeceğini’ ilan etmiş.

Açıkçası, bu Adana Valisi Coş pek de iştah açıcı görünmüyor, kimsenin onu ‘yeme’ niyeti olduğunu sanmıyorum.

Hatta Teyyip Bey onu terfi ettirsin. Zira en rafine temsilcisi artık ‘Şuayip’ diye anılan bu Coş’tur. Vatandaşa ‘Lanlı-Lunlu’ konuşup, “Ananı da al git lan!” diyen Tayyip Bey elbette ‘sinerji’ oluşturacaktır, “Alın o gavatı!” diye bağıran valisiyle.

***

Lakin, AKP’li Adana milletvekili bile bu Coş’tan ‘İllallah’ demiş. Yaka silkiyor adam. “Bu Coş…” diyor, “Her gittiği yere müteahhidini de beraber götürüyor”.

Yine aynı AKP’li vekilden öğreniyoruz ki; kafaya taktığı yere 20 defa ceza kesermiş bu Coş... Her seferinde ceza yargıdan dönse de durmazmış. İcabında 21. cezayı da kesermiş. Biz de AKP’li vekilin yalancısıyız tabii.

Belki abartıyordur.
Ama hakkaniyetli olmak lazım. Bu Coş’ta bir sorun var. Aksi takdirde, her gittiği yerde böyle serzenişler ayyuka çıkmazdı...

***

Zaman zaman değiniyoruz. AKP’nin insan malzemesi bir ‘değişik’ malzemedir diye. Yani, fatura sadece bu Coş’a  çıkmasın. AKP’nin insan malzemesi böyle, hepsi coşuyor. Bakın, az buçuk medya alemini tanıdığım için biliyorum; normal koşullarda, hani birilerinin arka çıkması falan olmasa, herhangi bir medya kuruluşunun kapısından bile giremeyecek olan Yiğit Bulut, Başbakanlık Başdanışmanı sıfatıyla aramızda dolaşıyor mesela. AKP bu insan malzemesini biriktiriyor. Keza, Egemen Bağış’a ecnebi alem bir mizah malzemesi muamelesi yaparken, biz milletçe onun minibar faturalarını ödüyoruz. Bu zatı muhteremden bir Avrupa Birliği Bakanı yaratmak ancak Teyyip Bey’in bir başarısı olarak algılanabilir.

Suat Kılıç da, AKP’nin insan malzemesine mükemmel bir örnektir. Bilmiyoruz, söylenti mi, değil mi. İnşallah o  tokat olayı doğru değildir. Yoksa, ne olursa olsun, insan içine çıkmak zor böyle durumlarda.

***

Bu insan malzemesi toplumsal hayatın her alanında kendini gösteriyor. Sevilay Yükselir mesela... AKP çağının medya yıldızıdır.

Şahsen, iki tane tavuğum olsa emanet etmeyeceğim Yıldırım Demirören Bey’e Futbol Federasyonu verilmiştir.
Popçu Doğuş, saksısını kulisin arkasında bırakıp, Teyyip Bey’le sahnelere çıkmaktadır.
Bakın... Bir yazmaya başladık mı, ucu görünmüyor...

***

Bu insan malzemesi her köşe başını ele geçiriyor. AKP’nin içinden geldiği geleneğin eskileri, mesela Bülent Arınç, bu yeni insan malzemesini hazmedemiyor. Beğenin - beğenmeyin, neticede o kendisini bir ‘dava adamı’ zannediyor.

Oysa, etrafına doluşan bu yeni insan malzemesinin ‘dava’yla falan alakası yok. Başbakan’a methiye düzmekle  meşguller. Varlıklarını buna borçlular.
Ne diyor bu Coş? “Başbakanımızın her sözü…” diyor, “Bizim için talimattır”.

***

İnsan malzemesi bu olunca, milletin de şirazesi kayıyor. ‘Gavat’ lafının anlamı bile kaç gündür tartışma konusu haline geldi.

İyisi mi biz, “Herkesin ‘gavat’ı kendine” deyip kapatalım bu bahsi. Zira ortalık gavattan geçilmiyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar