AKP içindeki paraleller

AKP’li Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner…  Rüşvetle ilgili  oylamadan sonra Tayyar, “İçimizdeki hainler Yüce Divan oylamasında Erdoğan'a operasyon yaptılar" diyor. Mehmet Metiner ise şunları söylüyor:

"İçimizdeki ihanetçilerin sayısı az değilmiş. Bunun adı tek kelimeyle ihanettir"

Şamil Tayyar oylamayı nedense olayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilendirip, operasyonun O’na yapıldığını belirtiyor.

4 Bakanın Yüce Divana sevk edilmesinin Erdoğan’la ilişkisi nedir?  Dört eski Bakan Yüce Divan’a gitseydi, ucu Erdoğan’a mı ulaşacaktı?

Şamil Tayyar bunu açıklamalı, Yoksa, Erdoğan kendi milletvekili tarafından töhmet altında bırakılmış olacak.

Gelelim Mehmet Metiner’e.

O da içlerindeki hainlerden – bir paralel yapıdan - söz ediyor. Bakanların yolsuzluk yaptıklarına, rüşvet aldıklarına inanmak ihanet midir? Bakanları Yüce Divan’a göndermek isteyen Milletvekilleri kime ihanet etmiştir?

Mehmet Ali Şahin ise, bakanların Yüce Divan’a gönderilmesi yönünde oy verenlere hak veriyor gibi… Şahin’e göre; asgari ücretin 1000 lira olduğu ülkede bir bakan 700 bin liralık saat takamazmış… Bir de “bakara makara”ya tepki varmış.

Diğer iki bakana neden tepki var. Bunu açıklamıyor Mehmet Ali Şahin, evlerde bulunan paralardan,  ayakkabı kutuları içindeki dolarlardan, para sayma makinelerinden, babalarla oğullar arasında geçen konuşmalardan hiç söz etmiyor…

Ve diyemiyor ki:

“Bu arkadaşlarımız vicdanlarının seslerini dinlemişler, 4 bakanın veya çocuklarının rüşvet aldığı iddialarına inanmışlardır”

Diyemezler.. Demezler…

Ne diyorlar, “Erdoğan’a operasyon yaptılar”

 
“Medyada Suçlular ve Güçlüler”
Tam da bu tartışmaların sürdüğü günlerde, Uğur Mumcu anılıyor.  Yarın Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay’ın yöneteceği ve saat 18.30’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak bir açık oturum var. ÇGD’nin düzenlediği “Medyada Suçlular ve Güçlüler” başlıklı açık oturumda benimle birlikte Erdem Gül ve Gökhan Bulut konuşmacı olacak.

Konuşmamın konusu hemen her dönemin adamı olan gazeteciler, dönekler olacak.  Şimdilerde, her gün ekranda gördüğünüz, Akseverler ile Mumcu’nun her fırsatta eleştirdiği, Mehmet Barlas’tan, bir zamanların solcu geçinen gazetecilerine kadar bir dizi programlardan söz edeceğim.

İktidara övgü yağdırmaktan başka işlevleri olmayan güçlü görünen zavallıları, yandaşları anlatacağım.

Eski Bakanlardan Tayfun İçli bir ileti göndermiş, konularımızla ilgili değil ama hoşuma gitti:

“İnsanın hırsız olup olmadığı, suç ortağına sorulmaz ki…”

Önceki ve Sonraki Yazılar