Erdoğan konuşuyor, haberci yalanlıyor

Erdoğan’ın Dolmabahçe'deki “Akil İnsanlar Toplantısı" gündemi işgal ederken, başka haberler de kendilerine yer bulmaya çalışıyordu. Bazıları bir ‘gazeteci klasiği’ olarak görmezden gelinip, bülten dışına konuverirken, bazıları da kıyıya köşeye sıkıştırılarak, küçücük hacmine yüklenmiş, ‘namus’ kurtarma misyonuyla ezim ezim eziliyordu.

Bu kendiliğinden kurulan paralelliğin yansıttığı çarpık manzara uzaktan bakınca, karşıma çıkan tablo Picasso’yu aratmayan bir portreydi.

Birlikte bakalım…

Erdoğan konuşuyor: “Grup içinde çok değerli hanımefendilerin olmasına rağmen Akil Adamlar isminin kullanılması haklı olarak eleştirilere maruz kaldı. Biz enerjimizi isim üzerinde harcayacak değiliz. Akil İnsanlar da denilebilir”

Haberci: Netekim, enerjilerini buna değil, çarpıtma becerilerine harcıyorlar.

Kadın örgütü KJB’den ilk tepki geliyor:  Akil İnsanlar Komisyonu’nda kadınlara ‘sembolik bir sayıda’ yer verilmesini “kadınlarla alay etmek” olarak tanımladı ve  “Sürecin tarafı olan AKP Hükümeti’nin cinsiyetçi, ayrımcı, erkek egemen aklı, yoruma muhtaç olmayacak denli dışa vurmuştur. Başbakan Erdoğan’ın kadınları barışın öznesi olarak değil, cinsiyetçi, ayrımcı zihniyetinin zuhuru bir nesne gibi gördüğü ve saygı duymadığı açıktır” dedi.

Erdoğan konuşuyor: “Özellikle medya, yazarlar ve yorumculara çağrı yapmak istiyorum. Hem buradaki heyetin hem de dışarıdaki dost ve kardeşlerimizin zarfla, çerçeveyle ilgili tartışmaları bir kenara bırakıp mazrufla, özle ilgilenmeleri gerekir.."

Haberci: Evet, mazrufla ilgileniyoruz. İşte: TESEV 'Türkiye’de Özgür ve Bağımsız Bir Basın İçin Siyasa Önerileri' raporu.

Raporda “yaptıkları haberler, yazdıkları yazılar nedeniyle tutuklu yargılanan bütün gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır” denildi Raporda basın ve ifade özgürlüğünün önündeki temel engelin, başta Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu olmak üzere, ceza hukuk sistemi olduğu belirtildi. Raporda medyanın kendisini siyasi iktidarın yanında konumlandırmasına neden olarak, devlet baskısından duyulan korku, bağımsız bir gazetecilik pratiğinin bulunmayışı ve devletin mali desteğine bağımlılık gösterildi.

Erdoğan konuşuyor: Çok ince çok hassas bir tercih sürecinin ardından farklı kesimleri, farklı düşünce dünyalarını temsil etmek suretiyle 76 milyonun özeti sayılabilecek bir listeyi oluşturduk.”

Haberci yalanlıyor: DİHA, İMC ve ETHA’ya engel!  Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde yapılan toplantıyı takip eden DİHA muhabirlerini tehdit eden Başbakanlık korumaları, muhabirleri alandan zorla uzaklaştırdı. DİHA muhabirleri Çağdaş Kaplan ve Mehmet Şah Oruç, Başbakanlık korumaları tarafından engellendi. İMC TV muhabirleri de Başbakanlık korumaları tarafından Başbakanlık Ofisi önünden uzaklaştırıldı.

Erdoğan konuşuyor: "Çok açık söylüyorum; bütün bu süreçte yalnız olduk, yalnız kaldık, yalnız bırakıldık."

Haberci yalanlıyor: CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Akil insanlar heyeti kurulmasını, 16 maddelik demokratikleşme programının hayata geçirilmesini önerdi ve barış süreci için “hükümete kredi açtık” dedi.

Erdoğan konuşuyor: “Eğer bir ülkede demokrasi açığı, hukuk açığı varsa o ülkede her alandaki sorunlar birbirini besleyerek derinleşiyor. Eğer bir ülkede, milletin iradesi gasp ediliyorsa, çeteler, karanlık odaklar cirit atıyorsa, vesayetçi odaklar kendini hakim olarak görüyorsa, orada ne huzur ne refah ne hak ne özgürlük olur."

Haberci bu kez doğruluyor: 1- Burun kıran polisler  beraat etti. 2- Polisin öğrencileri dövme anını cep telefonuyla görüntülemek isteyen Mesut Eşen, yolda ve karakolda cop ve beyzbol sopalarıyla dövüldü. Bir polis Eşen'in alnında, ayakkabısının izini çıkardı.  3- Sekiz milletvekili ile milletin  iradesi Silivri’de mesaide.

Erdoğan konuşuyor: “Sadece şu son birkaç ay içinde kimi siyasetçi, kimi akademisyen ve kimi yazarların sergilediği faşizm, inanın terör örgütünün 29 yılda yaptığı tahribattan çok daha fazlasını yapmıştır."

Haberci yine yalanlamıyor. Bakınız; genel yayın yönetmenini ‘Akil’ yaparak ödüllendiren Başbakanı doğrulayan Yeni Akit Gazetesi. Yeni Akit nefret bülteninin manşetlerinden:  ‘Ermenici tezgah’, ‘Soros beslemesi yerli işbirlikçiler’, ‘Ermeni âşıkları’, ‘Kızıl milyarder’, ‘Ermeniciler’ vs..

Önceki ve Sonraki Yazılar