Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Ali Koç'a mektup

Sayın Ali Koç

Aziz Yıldırım yönetim zihniyetine karşı sizi gönülden desteklemiş milyonlarca Fenerbahçe taraftarından biriyim. Geleceğin güzel olacağından da adım gibi eminim.

Geçen birkaç yılda; Fenerbahçe'nin başarısızlığı konusunda öngörülerim haklı çıktı. Temel dayanaklarım; oluşturulan yüksek maaşlı vasat kadronun üç dört yıl boşaltılamayacağı ve Aykut Kocaman'ın bir kez daha göreve geleceğini bilmem idi. Aziz Yıldırım'ın kulübü satılacak kerteye getireceğini, bu aşamada sizin göreve geleceğinizi ama sizin de ilk iki yıl başarısız olacağınızı yazdım. (Beşiktaş üçlemesi + GS şampiyonluğu demiştim; Beşiktaş ikide kaldı, GS + Başakşehir şeklinde ilerleyecek, her neyse.)

Açık konuşayım; Fenerbahçe'nin önünde iki büyük tehlike var: (1) Küme düşme (2) Yeniden vasat ve pahalı kadro kurma.

Şu ana dek gösterdiğimiz performansla matematik projeksiyon 32 puanı gösteriyor, düşüyoruz. Taraftar Koray ise sıradaki iki iç saha maçına (Malatya ve Göztepe) dört puan yazarak 38 puanı öngörüyor, düşebiliriz.

Şüphesiz bu hesaplar kulüpte de yapılıyor. Bir şeyler yapılacak ama n'olur ifade ettiğiniz gibi "gözü karartarak" transfere girişmeyin. Bu posa kadronun çoğundan haziran ayında kurtulma aşamasına gelmişken yanlış adım atmayın...

Haziran ayında küme düşmekten kurtulmuş bir Fenerbahçe ile Comolli hataları elimizde olacak. Bu kadar belâ bize yeter...

Taraftarın geneli istedi diye icraat yapmak illâki kötü değildir. Ersun Yanal benim düşlediğim vizyonda da yoktu ama kısa vadede önüne geçilemezdi, geçilmemeliydi. Hem Ersun Hoca konuşmalarıyla bizi şaşırtmadı mı? (Bakınız: "Ersun'unki daha büyük" başlıklı yazım...)

Bazen en basit şekilde yaklaşılmalı. Tamam, maddi olanak yoktu ama 100 futbolcuyla andığınız Comolli'nin hataları bini aştı; kellesi verilmeli... Yapabildiğimiz ucuz birkaç transferi hiç olmazsa Rıza Çalımbay'a sorsanız en az artı ikide olurduk, valla.

Eskiden göbekli Müjdat ve şürekâsı vardı; şimdi çıkabileceğimiz seviye Comolli midir? Vizyon Comolli ile bir çift mavi göz diyenleri haklı çıkartmayın, adam gibi ekip kurun. Tek kişinin egosuna bırakılır mı kulüp? Fas çetesi ve güneş gözlüklü Azizci ile kavgasını da kaybetti. Fenerbahçe kaybedenler kulübü olmamalı...

Önceki ve Sonraki Yazılar