Allah rızası için!..

Sürmanşetimizde yer alan haberde ayrıntılarını okuyacağınız çok önemli bir gelişme oldu; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Fethullah Gülen Cemaati'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanı Cevzet Soysal’ın Batman’da 1999′da kaçırılarak öldürülmesine ilişkin 14′ü polis, 19 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.
Bu olay Cemaat’in bilinen ve devlet içindeki yapılanmasına dayanarak işlediği ilk cinayettir.

Allah rızası için işlenen bir cinayet...
Üstelik Gülen Cemaati'nin işlediği ilk cinayet de değildir. Daha sonra, devleti ele geçirmek, Cumhuriyet’i tasfiye edip yerine AKP ile birlikte mezhepçi faşizan bir rejim kurmak için uygun siyasal iklim yaratmak amacıyla bir dizi cinayet daha işlediler.
Bu cinayetleri ‘Ulusalcılar’ diye tanımlanan AKP muhalifi, cumhuriyetçi, aydınlanmacı, laiklikten yana ve halkçı kesimlerin üzerine yıkarak Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Odatv, Devrimci Karargâh gibi davaların açılması için birer araç olarak kullandılar.

Öyle büyük bir yalan söylendi ki, toplumun önemli bir kısmı, liberallerin (özellikle sol liberallerin) büyük katkısı ve ihaneti sonucu bu yalana ortak oldu. Liberaller objektif olarak bu cinayetlerin suç ortağı haline geldi.
Hemen sıralayalım; Hrant Dink, Danıştay, Malatya Zirve Yayınevi, Rahip Santora ve Necip Hablemitoğlu cinayetleri. Bunların tümünde Cemaat vardı.
Soruşturma dosyalarına da yansıdı; Sınav sorularını çalan bir polis, başka bir arkadaşı tarafından uyarıldığında, “Biz bunu Allah rızası için yapıyoruz, günah değil” demiş.

Böyle büyük bir ahlaksızlık, ilkesizlik, iki yüzlülük ve alçaklık görülmüş şey değil. Sinsi, iki yüzlü ve korkakça hareket ettiler. Sabırla beklediler.

Ve Allah rızası için Cumhuriyet’i de     yıktılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar