İlerleyelim...

Bazen ilerlemek için veda etmek gerekir. Bu kez veda karşı taraftan geldi. İlerleme zamanını gösterdi.

Son birkaç haftadır Yurt'taki yazılarımı yazmanın yanı sıra, Türkiye'deki gazetecilik ve sol siyasal yaşam için önemli bir çıkış olacağını düşündüğüm yeni bir başlangıca karınca kararınca omuz vermeye çalışıyordum.

Amatör bir ruhla ama gazetecilik meslek ilkelerini profesyonelce uygulayan bir anlayışla hazırlanan İleri Haber (ilerihaber.org), 'Gerçekler Devrimcidir' sloganıyla 13 Ağustos'ta yayın hayatına başladı. Verili gerçekliğin içindeki devrim potansiyelinin peşine düşen ve devrimi gerçek kılmak için yola çıkan bir girişimin sesi oldu.

Aynı gün, Yurt Gazetesi'ndeki köşe yazılarıma son verildiğini de öğrendim. Merdan Yanardağ ve Kerem Çalışkan'dan sonra Yurt'un Genel Yayın Yönetmeni olan Derya Sazak, bir grup yazarla yollarını ayırma kararı vermişti.

Doğaldır... Her yayın yönetmeni birlikte çalışacağı yazar kadrosunu kendisi seçer. Bu yazıda, bu karardan yola çıkarak bir politik çıkarımda bulunacak değilim. Yanardağ ve Çalışkan döneminin gazetesiyle Yurt'un şimdiki yayın çizgisi arasında bir fark olup olmadığını, böyle bir fark varsa, bunun gazeteye ne getirip ne götüreceğini zaman ve okur gösterir.

İki yıl aşkın süre önce BirGün'den ayrılarak katılmıştım Yurt ailesine... Merdan Yanardağ'ın kafasında geniş kitlelerle buluşacak, yurtsever bir sol gazete yaratmak vardı. Gazetede editör olarak görev aldım. Bir dönem Hakan Gülseven yönetiminde çıkan Pazar ekinde sinema yazıları yazdım. Yanardağ'ın adına Ergenekon denen tertiple zindana atıldığı dönemde çeşitli zorluklara rağmen başta Kerem Çalışkan ve Meltem Sukay olmak üzere dar bir kadroyla gazeteyi ayakta tutmak için verdiğimiz mücadele, meslek yaşamımın en öğretici dönemlerinden biri oldu. Son aylarda da Yurt'a köşe yazarı olarak katkıda bulunmaya çalıştım.

İki yıl boyunca birlikte çalışmaktan büyük bir mutluluk duyduğum, pek çok sıkıntı ve sevinci birlikte yaşadığımız tüm Yurt çalışanlarına ve yüreklendirici yorumlarıyla her zaman destek olan okurlarımıza çok teşekkür ederim.

Şimdi yeni şeyler yapma zamanı... Bundan böyle, kuşatılmış medya ortamında yeni bir soluk olacağına inandığım İleri Haber'e var gücümle katkı koymaya çalışacağım. Yine görüşürüz...

Önceki ve Sonraki Yazılar