Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Ankara’dan Brezilya’ya 

ÖNCE bir üzgün üzgün hava atayım;
12 Temmuz 2017 tarihli “Gençler Cavcav sezonunda düşer” başlıklı yazımdan bir bukle: “... Ozan Tufan’ın esnaf göbeği gibi ciddi konulardan daha mühim bir şey keşfettim; evet beyin bedava sayın okurlar: Gençlerbirliği, adı İlhan Cavcav sezonu olan senede küme düşecek!” Nedenlerini o gün bir bir yazmış olsam da üzücü şekilde vuku buldu hadise... Osmanlı da çöktü; Serdar Gürler, Aminu, Karcemarskas, Musa Çağıran, Pinto, Cikalleshi gibi altı mühim oyuncuya sahip kadronun düşmesi, Beşiktaş dördüncülüğünden daha şaşırtıcı benim için. Gökçekler nedeniyle sevinen çoktur ve fe’kât ben işe futbol açısından bakıyorum... İlk beş hafta 1 puan alabilen Bülent Uygun’a da suç atamaz İrfan Buz! Süper Lig’de bir daha iş bulamaz İrfan Hoca; fırsat buldu ama batırdı işi. Kontrol deyip durdun hocam seni bu futbol düzeni mi ile takdir etmiştik?! Tolunaylaşan düşer!!! (Bakınız: Karabük bu hallere nasıl geldi...)

***

Brezilya’nın 2018 Rusya Dünya Kupası için kadrosu açıklandı. Guliano ve Talisca’nın alınmaması doğru karar, o kadar! Neymar yetişecekmiş derken Dani Alves sakatlandı. Brezilya’nın dünya kupasını kazanmak adına şansı yok. Tite kim kosmos aşkına?! Corinthians ile 2012’de Benitez baltasının elinden dünya kulüpler kupasını kapmıştı Chelsea’yi 1-0 yenerek. Alisson önünde Danilo, T. Silva, F. Luis, Marcelo dörtlüsünü akledebilir mi Tite? Casemiro, Fernandinho, Willian orta hattı ötesinde Douglas Costa, Firmino ve Neymar ile Liverpool kontraları kollar mı? Hiç sanmıyorum; Coutinho ve Gabriel Jesus’u koyma hatasında bulunacaktır. Bana kalsa Taison’u oynatırım, Coutinho ile oyun içinde eksik kalmam...
Not: 2014’te Almanya’dan 7 gol yiyen 11’den iki kişi kalmış olacak; David Luiz doğaldır ki alınmamış kadroya.
Önerme: Klopp, Arjantin ile şampiyon olamaz ama Brezilya ile olur(du). Ve tek neden Firmino avantajı değil. Üstelik Messi faktörüne rağmen... Detaylar o denli mühim, think about it... Beyin bedava.

Önceki ve Sonraki Yazılar