Süleyman Karan

Süleyman Karan

Anzavur'un soysuzlarının 'sarhoş' tekerlemesi bitmez!

‘Vatan haini’ diye niteleseniz ne olur ki bunları, etkisi ‘suratına tükürsen yağmur yağıyor’ cinsinden olur. Bunlar için bir vatan tahayyülü yoktur, böyle bir kavramı bilmezler, o sebeple bir hıyanet içinde olduklarını düşünmezler. Bunlar için TBMM’nin de bir anlamı yoktur, zira önemli olan halifedir, padişahtır. Siz ne kadar halifeliğin hiçbir zaman bir kıymeti harbiyesi olmadığını anlatmaya kalkarsanız kalkın, anlamazlar. Hiçbir zaman, siyaseten bırakın İslam dünyasına, üç-beş Arap kabilesine bile laf gaçirememiş bin halifelik kurumunda ararlar kurtuluşu... Cumhuriyeti muz, yenecek kısmını kabuğu sanırlar, bu sebeple ‘cumhur’u kullanırlar, ama halk anlamında değildir bu, kendi kabileleridir sadece ‘cumhur’, yani bir tür padişahın tebasıdır sözünü ettikleri... Doğal olarak cumhuriyetten nefret ederler, zira bu topraklarda en fazla yüzde 20’dirler, gerisi kendini onların sandığı gibi ‘ümmet’ hissetmez, millet olmuştur en azından bir yüzyıldır. Ama meczup, hayalindekini görmek için direnir her zaman!

 

İşte bu sebepledir ki, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda, tarih bunlara sadece vatan hainliğini bir kostüm olarak biçmiştir. Öylesine çirkin ve aşağılıktırlar ki, padişahın emri olmadığı sürece, vatan için tek damla kanlarını akıtmayı bir kenara bırakın, o hiçbir anlamı olmayan hilafet adına İngiliz’in uşağı olmayı yeğlemiştir bu soysuzlar. O sebepledir, Ulusal Kurtuluş Savaşı'na her daim hakaret yağdırmaları, kurucu kadrolara iğrenç küfürleri...

 

Padişahlar arasında seçmece

 

Tarihten aldıkları örnekleri seçerken bile öylesine nalıncı keseridirler ki, II. Mehmet’i, I. Süleyman’ı pas geçerler de, I. Selim’in kaftanını öperler. Yine görmezden gelirler de II. Mahmut’un aklını kullanarak Osmanlı’yı ayağa kaldırma çabalarını, tuttururlar bir II. Abdülhamit... Keşke ‘ulu hakanları’nın tek bir nöronu kadar beyinleri olsa, keşke onun bir imparatorluğun son çırpınışlarında kendince ve umarsızca, ama en azından can-ı gönülden çabalarının zerresini gösterecek cesaretleri olsa... Yoktur tarihten alabildikleri tek bir olumlu ders, zira dertleri bir ham hayaldir, ‘İslam dünyası’nın lideri olmak. Bir Yavuz Sultan Selim gibi, hilafeti alıp getirmek! Böyle saçma sapandırlar, ‘son Türk devleti’ni maceradan maceraya sürüklemeleri ve bunu bu denli beceriksizce yapmalarının temel sebebi işte budur.

 

Saray komplosuna bayılıyorlar

 

İşte bu yüzden Selim’in kılıcındaki kana, II. Abdlhamit’in ise istibdadına özenirler... Bir de hıyanete, kardeş katline... Pek çok padişahın o dönemler biraz da mecburiyetten başvurduğu ‘tahta rakip olan kardeşin olsa da kes kafasını’ normunu pek severler. Türk olduklarını, işlerine geldiğinde bayağı bir ırkçı şekilde ulumayı bilirler de, say desen Türkler’in kurdukları devletleri, bilseler bile sayarken pek Orta Asya’ya gitme cesaretleri yoktur, zira o devletlerin bir bölümü onlara göre ‘kafir’dir. Bu yüzden Göktürk bayrağını gördüler mi fena olur, Hunlar’dan hâlâ tırsarlar... Uygur İmparatorluğu budisttir, fesupanallah! Hazar İmparatorluğu ‘lanetlere gelesi’ bir musevi devleti! Avar İmparatorluğu, ‘sümmehaşa hıristiyan’! Hunlar ve Göktürkler malununuz ‘allahsız’!

 

Tarihi çarpıt, sonra da inan!

 

Bunların Büyük Selçuklu İmpratorluğu’nu hazmetmesi bile öylesine zor olmuştur ki; Türk, Farisi, Kürt ve Araplar’dan oluşan bir halklar federasyonu olduğu için, yeni yeni mecburiyetten değer verir gibi yaparlar. Böylesine rezil, böylesine aslını inkar eden bir zihniyetin, Safeviler, Akkoyunlular, Karakoyunlular gibi şia devletlerinden söz etmesi bile haramdır, işte bu yüzden Şah İsmail’i tasvir ederken, neredeyse iblisi tasvir ederler. Cengiz Han, Timurlenk, yani yakın akrabalar, onlar için hâlâ adlarını duyduklarında titreyip nefret kustukları tarihi figürlerdir. Ne yaparsın ama, II. Beyazıt’ı ezip gçmiştir o ‘Aksak Timur’, işte bunu hazmedeyen ‘derin tarih’ soytarıları onun Vatikan’ın ajanı olduğunu söylerler utanmazca... Böyle şerefsizdirler, ahmak oldukları kadar da...

 

Tarihi kirletenler de vatan hainidir

 

Açın herhangi bir kanalı, ister kendine ‘ana medya’ diyen yancısını, ister Beyaz TV gibi, lümpen, saçma sapan yandaşı, bu tip tarihçi müsveddelerinin, insanlık tarihinin her olumlu gelişmesine sövdüklerini, nerede pislik varsa övdüklerini göreceksiniz. Ama ondan önemlisi, şu çöpten rezil diziler... ‘Kurtlar Vadisi’ni siyaset sanan zeka özürlülerin cirit attığı bir ülkede, tarih dizisi diye çekilen ‘Payitaht’, bir sirk programını andırıyor. II. Abdülhamit İngiliz elçisine Osmanlı tokadı çakıyor, sonra birden 007 James Bond olup casus şifrelerini çözüyor!.. Osmanlı severler kadar Osmanlı’ya zarar veren olmayacak tarih boyunca... Abdülhamit’i parlatmak isteyenlerin kültürsüzlüğü ve bayağılığı en çok da Abdülhamit’e zarar veriyor. Ne yazık; tarihsel figürlerin başlarına gelenler, piş- miş tavuğun başına gelmiyor... Sizi övmek için rezil eden sevdikleriniz olacağına, haysiyetli düşmanlarınız olsun!.. Abdülhamit’e onurunu iade etmek de bize düşecek... Biz tarihimize insan gibi sahip çıkar, soytarının pislettiği tarihi de temizlemesini biliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar