Aradan sonra ilk hafta

Bu hafta cumartesi günü oynanan maçlarda ev sahibi takımlar misafirperverlik göstererek
deplasman takımlarını üzmediler!
Ankara'daki maçta İBB, TED Koleji iyi savunmasıyla, mağlup etti (84-73). Bu maçın 3.çeyreğin sonlarında İBB'li Balazic kendisini savunan Kolejli Polat‘tan rahatsız olmuş olacak ki suratına dirseğini indiriverdi. Hakem kasti faul verdi. Baş hakem yanlışı görerek bu oyuncuyu diskalfiye etti.

Uşaksportif de Galatasaray LH'yi üzmedi. Sarı-Kırmızılılar da Young'ın 27 sayı 13 ribaundluk performansı maçın kazanılmasında en büyük etkendi (86-79). Son 8 dakika skoru 24-8 Galatasaray LH lehineydi. Sarı-Kırmızılıların koçu Ergin Ataman'ın kendi seyircisinin çirkin davranışına verdiği sert tepkiyide alkışlamak lazım...

Eskişehirde‘ki maçta 3.antrenörüyle sahaya çıkan Eskişehir, Tofaş'a da yenilmekten kurtulamadı. Eskişehir'de oyun kurucu Jerome Randle sayı atmaktan takımını oynatmaya vakit bulamadı (29 sayı 6 ribaunt 5 asist). Son periyota girilirken Tofaş 21 sayılık üstünlüğü vardı. Son çeyrekteki 32-13'lük Eskişehir üstünlüğü maçın bir basketle Tofaş galibiyetiyle bitmesinin önüne geçemedi (80-78).
Günün en güzel ve çekişmeli maçı Bandırma'daydı P.Karşıyaka deplasmanda Banvit'e uzatma sonunda kazanan başka bir deplasman takımıydı. P.Karşıyaka ilk çeyrekteki 19-8 lık üstünlüğünü maçın tümünde kullandı. Strawberry 23 sayı 7ribaunt 4 assistle Karşıyaka'nın vazgeçilmezleri arasında olduğunu bu maçta da gösterdi. Normal süresi 75-75 biten maçı uzatma sonunda Karşıyaka 89-87 kazandı.
Darüşşafaka bildiğiniz gibi aynı ciddiyet ve sorumluluklar bölüşülmüş şekilde devam ediyor, buna bir de disiplini katarsak ilk devrede almış oldukları ikinciliğin tesadüf olmadığını gösterdiler. Beşiktaş İF uzun oyuncusu Armstrong'u kadroya almayarak hata yaptı.  Maça gelince Daçka kaçtı Beşiktaş İF kovaladı. Maçın sonucu; hak eden kazandı. Daçka kendisi için çok değerli bir deplasman maçını galibiyetle kapattı (84-68).
Fenerbahçe Ülker, Türk Telekom maçında ise hakemlerimizin basketbol seviyemize gelemediklerini görmekten üzüntü duyduğumu belirtmekle başlayacağım.  3.çeyrek Telekom istediği oyun düzenini sahaya yansıttı taaki Telekomlu oyuncu BenMccoulogy'in yaptığı sportmenlik dışı faule kadar. Silkinen ve seyircisiyle kendine gelen Fenerbahçe Ülker maçı 86-82 kazandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar