Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Arda'sız 'turan'

Barcelona’da 9 maçta 5 gol, 4 asistle başlamış olan Arda Turan milli takıma yine alınmadı. Ne yaşandı da bu inatlaşma sürüyor dediğimizde iddialar muhtelif:
         Fatih Terim’e kramponlarını ya da formasını attı mı? Ya da Caner’in transferini konuşurlarken gelen Terim’e “sen çık odadan” demiş midir gerçekten? Emre Belözoğlu’nun milli takıma alınmasına engel olmuş mudur? Selçuk İnan ile küs müydü?
         Hollanda’ya gol atan Burak Yılmaz’a ve kimi personele prim verilmezken kimsenin tanımadığı Adanaspor kalecisi Hayrullah Akyüz 460 bin Lira prim aldı mı? Prim dağıtmak Fatih Terim’in işi mi? Tümer Metin tartaklandı mı?
         Dedikodulara son verecek olan şey barışmaktı, olmadı. Fatih Terim zımnen şeref yoksunu dedi almadıklarına. İki gün önce Hasan Ali sakatlandığında malum çeteden(!) olduğu düşünülen Caner Erkin milli takıma çağrıldı. Caner üstündeki şeref tartışması bitti mi, kimi diğerleri halen şerefsiz mi?
         Fatih Terim, Arda’yı (muhtemelen zorla) affetmeden önce önümüzdeki iki maçtan en az 4 puan alarak karizmasını sağlamlaştırmak isteyecektir. 1 ya da 2 puan alırsa gönderilecektir.
         Ukrayna ile içeride, İzlanda ile dışarıda oynayacağız. Aslında tam da 4 puanlık bir fikstür. İçeride 41 binlik dolu Konya Stadyumu’nda Ukrayna’yı yenip, Euro 2016’nın sürprizlerinden İzlanda ile deplasmanda beraberlik makul durmakta.
         Ukrayna milli takımı, Euro 2016 turnuvasında gol atamadan elenince takımın başına eski ünlü futbolcu Shevchenko getirildi. Sheva ilk maçında İzlanda ile 1-1 kaldı ama maçın sonlarında yıldız oyuncu Konoplyanka penaltı kaçırdı. Ukrayna milli takımı 11’inde 6 Shakhtar Donetsk’li oyuncu var.
         Türkiye 11’inde muhtemelen kalede Volkan Babacan, sağbekte Şener olacak. Stoper ikilisinin affedilip milli takıma dönen Leverkusenli Ömer Toprak ile Hakan Balta olacağını düşünüyorum. Solbekte herkes Caner Erkin’i bekleyecek ama İsmail Köybaşı oynayacak zira Caner, milli takıma çağrılacağını hiç düşünmediğinden pazar günü iğne olmuş. Önliberoda ilk defa Mehmet Topal’ı göremeyebiliriz. Artık süper ligin en çok koşan 5 oyuncusundan biri olamayan ve pas yüzdesi % 56’lara düşen Topal, yerini Tolga Ciğerci’ye bırakabilir.
         Emre Mor, Terim’in vazgeçilmezi Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Volkan Şen ön dörtlü olur. En önde de Cenk Tosun ile fena bir takım değiliz aslında.
         Sheva’nın Ukraynası, İzlanda maçındaki gibi 5-5-0 oynarsa; kanat oyuncularımız hücumu ele alır ve iki gol buluruz. İsmail’in kanadından ya da duran toptan bir gol yersek işte size 3,40 oranıyla handikap sıfır bahsi. Yine de seyirci faktörü ve izlediğim kötü Ukrayna nedeniyle maçı kafamda oynatınca hep 3-1 çıkıyor skor. Bu yaştan sonra Turancı mı oldum nedir:)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar