Artık söylemlerin yönü değişmeli

Siyasette klasik söylemler artık değişmeli. Muhalefet partileri eleştirel söylemlerinde “Seç- mene değil siyasi parti yöneticilerine eleştiridir” şeklindeki samimiyetsiz gönül alma politikasından vazgeçmelidir.

15 yıllık AKP yönetiminde yapılan her seçimde seçmen desteğinin yüzde 10’a varan oranlarda değiştiği gördük.

Bu değişiklik, durumun vahametini gören yurttaşların bilinçli tercihleri ile oluştu.

Önümüzdeki 2019 yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi AKP'ye yapılan eleştirilerin yönünü seçmene de çevirmeliyiz.

Yaşadığımız felaketlerin nedeninde siyasi parti yöneticilerinin dışında bu siyasi partiye oy verenleri de eleştirmezsek onlar “Yanıldık veya affetsin” söylemlerini dikkate alarak desteklerini maalesef sürdüreceklerdir.

Türkiye'nin ekonomisini, Cumhuriyet değerlerini, Milli eğitimi, Adalet duygusunu tamamen yok eden, 2001 yılında sıfır noktasında olan terörü yanlış politikaları ile yeniden hortlatan, stratejik derinlik politikalarıyla komşu ülkelerden düşman yaratan bu karanlık zihniyete ve bunların Türkiye'ye maliyetine sebep olan seçmen desteğini masaya yatırmalıyız.

Cemaat ile işbirliği yaparak, onların bilinen kumpas davaları sonunda yargıyı teslim etmelerini sağlayan ardından beka sorunumuzu gündeme taşı- yan 15 Temmuz darbe girişimine yol açan, sonrasında darbe girişimi bahanesiyle 20 Temmuz sivil darbesini yapanların, bunları bilerek ve planlı yaptıkları iddiası artık seçmenler tarafından çok iyi biliniyor.

Bu bilinç oluşmuşken, seçmeni de bunlardan sorumlu tutmak gerekmez mi?

Yeni yapılacak yerel ve Cumhurbaşkanlığı se- çimlerinde bu bilinen gerçeklere rağmen oy verecek seçmenlerde tıpkı yöneticiler gibi eleştirilmelidir.

Yaşanan sıkıntıların ardında yatan önemli ve belirleyici desteğin “Seçmen tercihi” olduğu da açıkça konuşulmalıdır.

Her hasarda “Yanılmışız, aldanmışız” diyebilen parti yöneticileri bu tür söylemler üzerinden siyaseti yaşam şekli haline getirmişse, onları eleştirerek bir yere varılamayacağı artık anlaşılmalıdır.

Onlara bu cesareti veren seçmenin yüzüne “Senin payın büyük” sözleri ile haykırmalı ve gerçeği görerek tercihlerini gözden geçirmesi sağlanmalıdır.

Seçmen yeni bir iktidarda, sosyal yardımlar baş- ta olmak üzere her hizmeti fazlası ile almaya devam edeceğine, adaletin sağlanacağına, doğanın talan edilmeyeceğine inandığında ülkeye huzur yeniden gelecektir.

Gelsin artık, hakkımız…

Önceki ve Sonraki Yazılar