Süleyman Karan

Süleyman Karan

Aşiret ağası kafası ile devlet yönetmek budur!

Siyasal İslam, yapısı gereği geri ve çürük bir ideolojidir. İslam dini ile ilgisi olmadığı gibi, insanlığın bugüne ulaşmış birikimiyle de ilgisi yoktur. Ahlaken tümüyle düşüktür, tarihten süzülüp gelmiş ahlak birikimden bihaber, her zaman emperyalizm tarafından çok kullanışlı, bir o kadar da müptezel insan kaynaklarına sahip bir tarz-ı siyasettir. O sebepledir ki, siyasal İslam'ın en uzun süreli temsilcisi İhvan (Müslüman Kardeşler) bir zamanlar Naziler’in çizmesini yalamış, onlar için Balkanlar ve Kırım’da SS taburları kuracak kadar şerefsizleşmiştir. Naziler ortadan kalkınca, bu kez ABD emperyalizminin uşağı olmakta hiçbir beis görmemiştir.

Son kalıntısı da gidecek
Genişletilmiş Ortadoğu Projesi’nin taşeronu olarak seçilen bu vatan hainleri sürüsü, hemen her yerde Arap Baharı sonrası iktidara çökmeye çalışırken, bugün neredeyse bir tek Türkiye’de ayakta kalabilmiş durumda... Bunu da bir destekle, CIA tarafından kurulmuş ırkçı parti MHP’nin koltuk değneğiyle başarabiliyorlar. Bu arada iktidarda olmalarının iki sebebi var; birincisi sandık hileleri, ikincisi ise kolluk kuvvetleri ve bağımlı yargı ile kurdukları korku imparatorluğu... Yoksa çoktan çöküp gideceklerdi, şimdi ağır ağır ve ülkeyi de çökerterek gidecekler.
 

Halk düşmanlarının örgütü
Siyaseti, ahlaktan ve akıldan kopartan bir siyaset; özetle siyasal İslam, bir o kadar da iktidarda olduğu ülkeye ve o ülkenin halkına düşman... Zira yapısı gereği ulus kavramına yabancı yani gayri milli, karakteri gereği güce tapan ve bu sebeple işbirlikçi, bilimden ve akıldan uzak olduğu için beceriksiz, ahlaksız olduğu için yolsuz... Bu özelliklerin hepsi tepeden tırnağa İhvan’ın Türkiye şubesi AKP’nin tüm kadrolarında var. Böyle geri bir ideoloji müsveddesine sahip oldukları için de bir ülkeyi ancak bir aşiret ağası kafası ile yönetmeye çalışıyorlar. Eğer ki gelişen ekonomiler arasında ön sıralarda yer alan Türkiye, bugün tepetaklak alt sıralara iniyorsa işte temel sebebi bu.

Tiksinmeyelim de ne yapalım?
Bunların açıklamalarından, icraatlarından bu ülkenin cumhuriyetçi, ahlaklı, onurlu insanları bu denli tiksiniyor ve sonuna kadar da haklılar. Sandıkta yenilince her türlü aptalca yalanı sıralamalarının sebebi de bu müptezellik, bir slogan üretemeyecek kadar kısıtlı zekaya sahip olmalarının da... Zeka kısıtlı ama kurnazlık ve ahlak düşüklüğü sınırsız, bu sebeple rakibinin sloganını çalmak bile onurlarına dokunmuyor. Ekonomi konusundaki cehaletlerini saçma sapan açıklamalarla kapatmaya çalışmalarının sebebi de yine aynı... Zora geldiler mi silahla sandıkları basmak da bunların fıtratında var, mitingde anti-emperyalist sloganlar atıp sonra Batılı liderler ile kapalı kapılar ardındaki görüşmelerinde vatanı satmak da...
Bunlar vatanı babalarından kalmış arazi, yurttaşı maraba sanıyor. Devleti ise ülkenin zenginliğini yağmalama aracı...
Çok rahat ve utanmadan, “Herkesin midesini doyurduk, ama neticede durum böyle. Karnını doyuruyorsunuz, her türlü ihtiyacını karşılıyorsunuz yine de oy vermiyor” diye şaşırıyorlar. Çünkü milleti önüne kuru ekmek atılacak maraba sanıyorlar! İşte karşımızdaki bela böyle bir bela... Siyasal İslam'a karşı mücadele, bir şekilde bu ülkeyi tarihin çöplüğüne çekmek isteyenlere karşı da mücadele...

Önceki ve Sonraki Yazılar