Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

ATİBA-TAŞ

Bursaspor – Trabzonspor (1-2): Üç transferini ilk 11’e koyan, ikinci yarıyı 10 kişi oynayan Trabzonspor’a yenilen
Hamza Hoca, takımın ikinci en iyi oyuncusu Del Valle’yi 87’de oyuna aldı! Ve maalesef istifa etmiyor.

 

Karabükspor – Akhisar (1-0): Traore ve Poko’suz Karabük ile Akhisar 0-0 kalır diyordum. Zira Tolunay Kafkas hücumcu alsa da oynatmaz (hepsi yedektiler:). Tolunay Hoca kaleci olarak 36 yaşındaki Bora’yı tercih edince Karabükspor Bora’nın tepkisiz kaldığı güzel bir frikikle maçı aldı.

 

Alanyaspor – Rizespor (2-3): Puantaj ve kadro kalitesi açısından Rize’nin yenilmezliğini önermiştim. Özgür Çek’in artık bir takımda 11 oynaması ve Kweuke çok güzel! Eski toprak Hüseyin Kalpar’a nankörlük edildi, gönderildi. Oysaki bu kadroyla mucizeler yaratıyordu.

 

Başakşehir – Kayseri (5-0): Uğur Uçar’ın sağbek oynadığı takım şampiyon olamazdı ve Başakşehir 3 milyon euro’ya kıyıp Schalke’den 27 yaşındaki Brezilyalı sağbek Caiçara’yı aldı. Abdullah Avcı’nın Aykut Kocaman’dan farkı, yeteneğe inanıp az da olsa özgürlük tanıyabilmesi. Kaisara, Bayern’li Douglas Costa’dan çalım yememişti bir maçta. Pozisyon alması iyi. Orta yeteneği yok.

 

Akhisar’da harcanan Miguel Lopes kadar tekniği iyi değil ama çok iyi transfer! Hakemler: Ligimizde oynanan futboldan daha kötü bir şey varsa o da hakemler. İlk yarıda Kayserispor’un üst üste iki maçında ikişer penaltı vermediler. Kayserispor bugün 18 puanla güvenli bölgede olabilirdi, hocaları kovulmaz, en değerli oyuncuları Nakoulma’yı kaybetmezlerdi. Anlatabildim sanıyorum… Konyaspor – Galatasaray (0-1): Hani şu Quaresma’nın yaptığı bacak kırma hamlesi sonrası kesin kırmızı kartı yedim diyerek saha dışına yöneldiği maçta gelip kırmızı yerine sarı kart çıkarıp Quaresma’yı bile şaşkına çeviren hakem Mete Kalkavan var ya işte bu maçı aynı Mete yönetti. Maçın bitiş düdüğünü çaldıktan sonraki hınzır gülümsemesi özette de var. De Jong’a sarı kart dahi göstermemiş olma cinliğini, büyük takımın kazanmış olma huzurunu, küçük takımın en iyi ikinci oyuncusunu atmış olma neşesini ben o yüz ifadesinde gördüm.

 

Kasımpaşa – Gençlerbirliği (3-0): Gençler’in kadrosu eksilse de tam 1-1’lik maç öngörüsünde bulunmuştum. Haksız penaltı ile Kasımpaşa öne geçti ardından Gençler’in penaltısı verilmedi. Maçın kaderi tecavüze uğramıştı 10 dakikada. Kasımpaşa geçen sezon 15 puan kaybetmişti hakem hatalarıyla.

 

Özür mü dileniyor?

 

Gaziantepspor – Antalyaspor (0-3): Gaziantep Arena diye 35 bin kişilik yeni stad açılıyor, forma dağıtılıyor ve seyirci 9417’de kalıyor. Net pozisyon katliamcısı Burak Yılmaz’ı Çin’e yolladık ama İlhan Parlak hâlâ burda. Fenerbahçe – Adanaspor (2-2): Kampın son iki gününe katılan Atıf Şeyşu’yu, Nöştader yeteneksizini bu hafta da
oynat Dick Amca. Fazla kilolarını Fenerbahçe’de spor yaparak atmaya çalışan Ozan ve Fernandao’yu da unutma ama. Ve sırf Beşiktaş’a inat uğruna “ben de gider Sosa’yı alırım” diyen, ikna için yıllık 5 milyon euro öneren büyük(!) başkan Aziz, Beşiktaş şampiyon olmasın istiyorsan bu haftaki Başakşehir maçına takımın aynı 11 ile çıkmasını sağla! Çünkü başka ihtimâl yok!

 

Osmanlıspor – Beşiktaş (0-2): İkinci solbek de sakatlanınca; orijinal bölgesi stoperi bile oynayaman Aykut Demir’i oyuna alan ve takımını son yarım saat 10 kişi oynatan Reşit Hoca hakkaten git altyapıda hocalık yap sen. Valla. Ndiaye’siz kaldın pozisyona giremedin. Dilerim Umar ve Delarge da gider ve senin hocalık yeteneğin(!) apaçık görülür. Atiba sakatlanmazsa Atibataş, top oynamasına gerek kalmadan şampiyon olacak. Öyle bir lig…

Önceki ve Sonraki Yazılar