Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Aykut Aziz İstifa!

Caner'in üç büyük takımın her birinde dayak yiyen ilk futbolcu olduğu haftanın en önemli olayı bu değildi. Beşiktaş'ı yendikten sonra gidilen Akhisar deplasmanında Fenerbahçe'nin ortaya koyduğu / koyamadığı oyundu. Fenerbahçe'nin yalnızca "1" isabetli şut çekebildiği maçın tümünü izleyen her bir Fenerli, yavrusunu kartal kapan Fatma Girik kadar feveran halindeydi.

Hele gol sonrası tam bir buçuk dakika süren Akhisar Belediye paslaş- masını izlemek ayrı zulümdü. Tam o an Fenerbahçe Başkanı Aziz'in Aykut'u kovmaya karar vermesi gerekiyordu. "Ulan buğası Bağcelona değil Akhisağ" diye bağırarak hem de!

AyCouldn't namlı şahsa sorsan endişe edecek bir şey yok. Fenerbahçe hücum etmiyor ama alanları savunuyordu. Akhisar üç kişiyle bile hücuma davransa 10 Fenerli topun arkasına koşuyordu.

Aykut daha gelmeden, Mart ayından beridir istifaya davet ediyorum başkanını ve kendisini. Ne denli haklı olduğum ortada ama sanıyorum insanlar hep özet izliyor. Milyonların akıl tutulması, Aykut’un Fenev’de hoca olabilmesi.

***

Hakem mevzu’una detaylı girmek istemiyorum zira artık çok şeyi açık ettiler. Geçen yıl ifşa ettiğim Beşiktaş hakimiyetinin yenice farkına varıyorlar. Mağdur gözüküp gizli mağrur olacaksın cahillerin ülkesinde…

***

Guardiola, Katalan basınına yaptığı açıklamada Barcelona-Las Palmas maçının ertelenmemesini yanlış bulduğunu savunmuş: "Barcelona-Las Palmas maçı oynanmamalıydı. Bu maçı oynama kararı veriyorsanız stada seyirciyi de almalısınız. Ben olsam Las Palmas karşılaşmasına çıkmazdım."

El Pais gazetesinde yazılanlara inanamadığını aktaran Katalan teknik adam, "Polis memurlarının yaralandığı yazılmış. Ne ile yaralanmışlar? Oylarla mı? Aslında tam tersi oldu ve okullara sadece oy vermek amacıyla giden insanlar yaralandı. Görüntüler her şeyi anlatıyor. Başbakan, tüm İspanya'nın başbakanı ise tüm sorulara cevap vermeli."

Barcelona Kulübü, yasa dışı ilan edilen Katalonya'daki bağımsızlık referandumu sırasında çıkan olaylar nedeniyle Las Palmas karşılaşmasının ertelenmesini talep etmişti. Erteleme isteği İspanya Futbol Federasyonu tarafından kabul edilmeyen Katalan kulübü, seyircisiz oynama kararı alınan karşılaşmayı evinde 3-0 kazandı.

Barcelona kulüp başkanı protesto maksatlı greve katılacaklarını söyleyip “Yaşasın Barca yaşasın Katalonya” diyerek basın toplantısını bitirmiş. İngiltere veya Fransa Ligine katılma düşünceniz var mı sorusuna “zamanı gelince yönetim gerekli kararı alır” demiş.

Barcelonalı bir premier lig dünyanın en harika şeyi olur…

Önceki ve Sonraki Yazılar