Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Aykut, Fatih'e karşı

Bu akşam 20.30’da Galatasaray - Konyaspor maçı var. Bir başka deyişle Fatih Terim - Aykut Kocaman kapışması. Birini hemen hiç, diğerini teknik direktör olarak sevmiyorum lâkin bu durum onların artılarını ve eksilerini söylememe engel değil...

Gördüğüm bir tweetten hareketle hocalar hakkında bir değerlendirme yapacağım. @kompaktfutbol1907 hesabından yapılan paylaşım şu:

"Aykut Kocaman küçük takım hocasıymış. Konyaspor’a yakışıyormuş. Böyle cahil ve aptal bir topluluk daha önce hiç görmedim. Mesela gönderin bakalım Fatih Terim’i Konya’ya başarılı olabiliyor mu? Hepiniz medyanın algı operasyonlarına yem olmuş, futboldan bir haber cahillersiniz."

Önermenin ana fikri doğru. Fatih Terim, Konyaspor'da Aykut kadar başarılı olamaz. Aykut Kocaman'ın -sevmediğim- modern futbolun gereklerini yaptırması onu bu ülkedeki hemen her takımda vasat üstü oranda başarılı gösterir.

Aykut Kocaman - Fatih Terim hangisi daha iyi hoca? Hangi ligde ve hangi takımda diye soracağınıza eminim. Ve şu da bir gerçek; Fatih Terim'i 9876 nedenden sevmeyebiliriz, eleştirebiliriz ama hocalığı het-hötten ötedir. Tam takır kuru bakır değil yani...

Bana kalsa lige yerli hoca yasağı getireceğimi biliyorsunuz ama işte bir müddet evvel yerel gerçeklere saygı duyacağımı ifade etmiştim...

Bu akşamki mücadele öncesi keşke iki takımda da eksikler olmasa, keşke Aykut Hoca takımıyla daha fazla idman yapabilse idi.

Fatih Terim son hafta icat ettiği üç stoperli dizilimi ile çıkacak. Gizliden beşli sayamayız zira Mariano ve Ömer Bayram kanatlardan iyi bindiriyor. 13 gol, 7 asist üretmiş bir takım bekleniyor.

Konyaspor'un 12 gol, 7 asist üretmiş bir ilk 11 ile çıkması bekleniyor ama Aykut ne yapar bilinmez. Rıza Hoca'nın gidişine bir sebeple üzülürüm; Abdou Razack Traore form tutarsa oynayacaktı ama Aykut'la işi zor. Üçte biri defansif depardan oluşan 12 km koşacak güce erişemezse oynayamaz. Zaten evvelce yollamıştı böyle top bilen topçuları. Atlet sever o, futbol değil atletol sever. Eline Ronaldinho geçse futbolun gerçekleri der, 12 km der:))

Tahminim: Aykut'un 0-0 veya 1-1 çabalarını aşan 3-1'lik GS galibiyeti. Kalecilerin ikisi de iyi olmasa bu skor kesine yakın derdim...

Önceki ve Sonraki Yazılar