Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Aziz’in Çiftliği

Herkeslerden önce ve defalarca Fenerbahçe’deki yanlışlara, gelmesi bir yıl önceden belli Aykut Kocaman’ın korkaklığına bu köşede değindim. Yaşanması gereken kadro dönüşümü nedeniyle Fener ve cimbomun Beşiktaş’ın üstü üste üç şampiyonluğunu izleyeceğini yazdım. Bu yıl üçüncü olacak nitekim…
Aykut daha Konyaspor’da iken Mart 2017’de “Kocaman Aziz istifa!” yazısını yazmış biriyim; tespitler, yaşanacaklar aynı, buyrun:
“Yönetim istifa!” diyen taraftarların üzerine beleş bilet dağıtılan fedailer salınıyor stadta. Aynı stadın isim ve reklâm hakları 90 milyon dolara on yıllığına satıldı; para nasıl kullanıldı, bunca borcun hesabı neden verilmiyor bilen yok. Galatasaray yönetimleri gibi on yıllık gelirin tümü banka kredileriyle bozduruldu mu, bunun da yanıtı yok. UEFA, mali açıdan en riskli kulüp Fenerbahçe diyor ama sosyal medyadaki yancılar Mesut Özil Fenerbahçe’ye transfer olacak şaiyası yaratıyor. Daha kiralık Lens’i alabilecek gücün yokken 50 milyonluk Mesut haberine inanan var mı? Var valla.
Yirmi senede 9 kez şampiyon olan Fenerbahçe, Aziz’li 20 senede 6 kez şampiyon olabildi. Yeşilçam filmlerinde kahramanlar mecburen Fenerliydi seyirci çok olsun, coşsun diye. Ama taraftar kaybına şiddetle devam ediyor Fenerbahçe. Artık diziler bile Beşiktaşlı. Yönetime sorsan Fenerli halen çok. O kadar çok ki bir kısmını dövdürebiliyorsun…
Eski futbolculardan Nobre, Aziz Yıldırım’ın takım kurduğunu hatta kendisinin bir dönem başkan tarafından kesildiğini itiraf ediyor yıllar sonra gülerek… Ama böylesi bir skandalın gülünecek tarafı yok.
Alex De Souza’nın 28 gol, 17 asistlik insanüstü performansı ile şampiyonluk yaşayan Aykut Kocaman, bir sene sonra grup ardında BATE Borisov, Viktoria Plzen ve o sezon İtalya’da yedinci olabilen Lazio’yu eledikten sonra yarı finalde Benfica’ya çok sevdiği Baroni’nin kaçırdığı penaltı ile elenmişti. Aykut Kocaman devri bu şekilde bitmeli ve bir daha açılmamalıydı zira göreceksiniz ki onun futbolu büyük takım genlerine uygun değil. Deplasmanda en az 9 galibiyet alanın şampiyon olabildiği süper ligde Kocaman’ın zihniyeti bunu sağlayamaz. Sağlasa da Beşiktaş’ı geçemezsiniz.
Gökhan Ünal’ı Drogba sanan, bizlere Bienvenu’yü forvet diye izleten, 66. dakikaya 0-0 girip duran toptan stoper kafasıyla galip gelmeyi planlayan Aykut kafasını unutmadım; Meyreleş, Baroni, Orhan Şam, Krasic, Selçuk Şahin gibi anahtar sözcüklerle veda edeyim ben… Seneye de şampiyon Beşiktaş! Her şeyin sonu bu kadar belli olunca zevkli değil lig.
***
Fenerbahçe’yi eleyerek başkanlarından prim olarak Iphone 7 kazanan Vardar’lı oyuncular için banko kupon önerisi:
140 Liverpool – Arsenal ÜST (1,45)
156 Gençler – Fenerbahçe ÜST (1,55)
133 Göztepe Trabzon 2 (1,80)
Oran: 4,05

Alternatif Kupon
116 Watford – Brighton 1 (1,70)
121 Man UTD – Leicester ÜST (1,45)
124 Malatya – Antalya ÜST (1,60)
147 Başakşehir – Konya 1 (1,40)
Oran: 5,52

Sistem Kuponu Önerisi:
121, 124, 140, 144, 146, 147 nolu altı maçın her birinde handikap sıfır bahsi alınıp; sistem 3-4-5-6 işaretlenerek

Önceki ve Sonraki Yazılar