Elif Doğan Şentürk

Elif Doğan Şentürk

Bahçeli’den salvolar

MHP’YE Genel Başkan olduktan sonraki yaptığı siyasi hamleler tartışma konusu olan Bahçeli önceki akşam yaptığı açıklamalarla, yine siyasetin gündemine oturdu.
Geçmişte yaptığı bazı siyasi çıkışları bir hatırlayalım...
Örneğin, 2002’de ülke ekonomik krizin içindeyken çıktı ve erken seçim kararı aldı. Vatandaş mevcut hükümetten, ekonomik durumun düzeltilmesini beklerken, o sandığa gitmeyi uygun gördü.
2002 seçimlerinde kendi partisi dâhil, koalisyon ortakları erirken, AKP iktidar oldu.
Kendisinin de ortağı olduğu koalisyon idamı kaldırıp, Apo’nun idamını engellerken, bir süre sonra meydanlarda ip atarak “Al sana ip” propagandası yapmaya başladı.
7 Haziran seçimlerinde millet “Koalisyon kurun” mesajı verirken o, hiçbir teklife yanaşmadı.
Üç ay sonra yapılan seçimlerde, AKP yeniden tek başına iktidar oldu.
Dikkat ettiyseniz, Bahçeli 2002’den bugüne yaptığı her hamlede, AKP biraz daha büyüdü. 
Bütün hamleler AKP’ye yaradı.
7 Haziran’dan sonra TBMM Başkanlığı seçimlerinde hiçbir pratik anlamı olmadığı halde, meclis başkanlığına aday çıkardı.
Bu hamle de, AKP’nin ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir anlam ifade etmiyordu.
Nihayet son süreçte direkt, koşulsuz, şartsız destek hamlesi geldi. Hem referandum sürecinde, hem de başkan adaylığı sürecinde Erdoğan’ı başkan yaptırmak için gecesini gündüzüne katarak, canhıraş çalışmaya başladı. Şimdi gelelim en son televizyon programındaki açıklamalarına.
Birçok gazeteci-yorumcu akşamki açıklamalarından sonra, “Koalisyon çatlıyor mu? Bahçeli bundan sonra ne yapar?” yorumlarına başladılar.
Hâlbuki Bahçeli’nin ne yapacağını anlamak için tek bir örnek bile yeterli bence.
AKP iktidarları döneminde, kısa bir süre önce Ankara ve İstanbul’da Kürdistan bayrağı asıldığında o gün ne yaptıysa bugünde aynısını yapar!
Af konusunda ısrarcı olmayacağını ima eden açıklamaları bile en uyumlu ortak pozisyonuna sadık olduğunun en önemli göstergesi. Ha bir de “Erdoğan’a geçmişte söylediklerimin arkasındayım” demiş.
Sizce mümkün mü?
Duvarında 17-25’e takılı duran saat çalışalı yıllar oldu.
Hem de fıldır fıldır dönüyor:)
Tansu çiller AKP Mitingine ne için katıldı? Bu da ayrı bir merak konusu... Eski Başbakan Tansu Çiller “Milli Şuurla” AKP’nin Yenikapı mitingine katıldığını söyledi. Tabi sonrasında bu katılımın nedeni çok merak edildi.
Gazeteci büyüğüm, değerli ağabeyim Saygı Öztürk köşesinde çok konuşulacak iddialar paylaştı.
Saygı Öztürk yazısında “Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılırken, Avrupa Yakası’nda çıkış olarak Odayeri bölgesinden çıkışı planlanmıştı. Ancak o zaman Çiller’in arsaları o kadar değerli olamıyordu. Ne oldu? Zekeriyaköy çıkışı sonradan eklendi” diyor. Yani Çiller Ailesi’nin arsaları da böylece değerlenmiş oluyor.
Bir de Çiller ailesinin oğullarının işleri nedeniyle hükümetle ve belediye ile temasları olduğunu da söylüyor Saygı Öztürk!
“O yüzden, AKP’ye yakın duruyor, mitinge katılıyor, konuşmasıyla desteğini ortaya koyuyor” yorumları yapıldığını da ekleyelim...

Önceki ve Sonraki Yazılar