Beşiktaşlılar kalplerinize dikkat edin

Beşiktaş, Sivasspor maçına evsahibi sıfatıyla Ankara'da çıkıyor,  öyle gözüküyorki bu Anadolu turnesi uzun haftalar devam edecek... Ancak bunun böyle olacağı  yani Olimpiyat Stadı'nın sorun yaratacağı Önder Özen görevdeyken belliydi, bu konuda yönetimi uyarması, alternatif kalıcı bir çözüm bulması gerekirdi...
Stat konusunu ilerleyen günlerde daha detaylı yazacağım, maça dönersek, Beşiktaş bir günlüğüne devrettiği liderliği geri alma maçına yaratıcı 2 oyuncusu Oğuzhan ve Sosa'dan yoksun çıkıyor... Buna karşılık Sivas en etkili oyuncusu, geçen sezonun gol kralı Chahechouhe'den mahrum, birde duygusal açıdan önemli bir manzara yaşayacağız, İbrahim Toraman yıllarca emek verdiği takımına karşı üstelik kaptan olarak çıkıyor..
Maç öncesi Siyah-Beyazlıların birkaç handikapı var, öncelikle iki stoper Sivok ve Ersan bu sene yanılmıyorsam antrenmanların dışında ilk kez partner oluyorlar, ikincisi ise bugüne kadar şans bulduğu süreleri pek iyi değerlendiremeyen Kerim'in performansı nasıl olacak... Belliki Bilic; Olcay, Kerim ve Gökhan'ı hücumda döndürerek kullanacak, Cenk Tosun bu kadar eksiğin olduğu bir on birde baştan yer alamazmıydı, skor gidişatı sakatlığı tam geçmemiş Oğuzhan'ı ilerleyen bölümlerde kullanma zorunluluğunu getirir mi, bunların yanıtını başlama düdüğünden sonra alacağız..18.30..
İlk yarı Beşiktaş'ın tartışılmaz oyun ve pozisyon üstünlüğüyle geçti, Demba Ba, Ersan, Gökhan'ın 3 gol şansı, Veli'nin direkten dönen topu, son saniyede Gökhan'nın Ertuğrul tarafından köşeden çıkarılan serbest vuruşu ve verilmeyen bir penaltıya karşın Sivas'ın 39' da kornerden gelen topa Da Costa'nın 4 Beşiktaşlı arasından geçen gol vuruşuyla devre 0-1 bitti..
Yani skorun ve bazı detayların dışında her şey normal gitti, ama ikinci 45'de maçı çevirmesi için Siyah-Beyazlıların Cenk Tosun'u oyuna alıp 4-4-2 ye dönmesi ve belki ilerleyen dakikalarda Oğuzhan cansimidine sarılması gerekir gibi gözüküyor oyun akışı..19.45..
Beşiktaş ikinci devreye yarım saniyede Ertuğrul'un kurtardığı 2 gol pozisyonuyla başladı maça ve tamamiyle koydu. 58 ve 65'dü Demba Ba'nın 2 golüyle öne geçti... Bir kez daha kornerden gelen topla Hakan beraberliği sağladı, ama Beşiktaş aynı baskılı oyun anlayışına devam etti ve 78'de nefis bir Demba Ba-Olcay verkaçıyla Olcay' ın ayağından 3-2 yi sağladı..
Bir günlüğüne Galatasaray'a devredilen liderlik geri alındı. Bu maç bir kez daha gösterdiki, Beşiktaş'ın maçları izlenmeye değer, çünkü futbol adına her şeyi bulmak mümkün, tempo, yardımlaşma, bol pozisyon ve tabi heyecan... Ancak bu heyecan Beşiktaş taraftarlarının sağlığına zarar verebilir..

Önceki ve Sonraki Yazılar