Telefon hakemi öyle etkilemiş ki

Maçı bir tarafa bırakalım... O galip o gelmiş, bu gelmiş… Hakem Hacıosmanoğlu’nun telefonundan etkilendiğini kanıtladı 90 dakika boyunca.
Trabzonspor‘un AKP’li Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, önce demeç veriyor, sonra maçın hakemi Bülent Yıldırım’ı arıyor ve bunu da marifetmiş gibi açıklıyor.

Amacı, hakemin karşılaşmayı yansız yönetmesi değil. O’nun amacı ortalığı karıştırıp, hakemi etki altına almak, başarılı da oluyor…
Bu aslında, TFF’ye, Hakem Komitesine de meydan okumak anlamına gelmiyor mu?
Birileri meydanlarda bağırıyor:
“Edep ya hu” diye…
Haydi Hacıosmanoğlu’nu da eleştirsin görelim O birileri...
Hatırlayın, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, soyunma odası koridorunda gördüğü hakeme, “etki altında kalma, maçı düzgün yönet “ dediği için aylarca hak mahrumiyeti cezası almıştı.
Gençlik ve Spor Bakanı dahil iktidar yetkilileri Fenerbahçe başkanına saldırmışlardı.
Bundan cesaret alanlar da, her Fenerbahçe karşılaşması öncesi hakemlere saldırmaya başladılar. Fenerbahçe ile kimin maçı varsa, yöneticileri hakemlere verip veriştiriyor. Onların amacı da farklı değil. Fenerbahçe’yi oyunları ile yıkamayacaklarını bildiklerinden hakemleri etkileyip, puanını çalmak. Dün gece olduğu gibi.
İktidar nasıl medyanın tamamına yakınını eline geçirdiyse, spor kulüplerini de eline geçirmek istiyor. Tıpkı yandaş, havuz medyası gibi, aynı elden yönetiliyor birçok spor kulübü… Hepsinin hedefinde, ayakta kalan, ele geçirilmeyen tek kale FENERBAHÇE var. Sözde şike davası da bunun için ortaya atılmadı mı?

Maça gelince. Nihayet diğer maçlara oranla dolu bir Şükrü Saracoğlu..
Yıldırım, 6. dakikada öyle bir sarı kart gösterdi ki Alves'e; işte Hacıosmanoğlu'nun etkisi dedirtti. Ayrıca maç boyunca tüm takdir haklarını Bordo-Mavililerin lehine kullanarak. Trabzonlular için kullanmadığı kartlar telefon eden kişiden çekindi mi sorusunu akla getirmedi dersek yalan olur. 33. dakikada Yıldırım Fenerbahçe'nin penaltısını yiyor.
Dakika 34'ü gösterdiğinde Ali İhsan Korkmaz klasiği bir ağızdan söyleniyor.
Maçın 57. dakikasında Diego ceza sahasında indiriliyor. Resmen penaltı ama. Yıldırım beyaz noktayı yine gösteremiyor. Hakemler Trabzon’u değil ama, Fenerbahçe’yi katletmeye kararlı.
Fenerbahçe ilk yarıda olduğu gibi kaçırdıkça kaçırıyor. Hakem ise Fenerbahçe aleyhine kararlarını sürdürüyor. Gözünü telefon kör etmiş…
Ve hakem sayesinde Fenerbahçe iki puan kaybediyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar