Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Barca: 5 Juve: 1

Şampiyonlar ligi istatistiklerine göre en iyi hücumcu ev sahibi ile en iyi deplasman savunucusu karşılaşacak. Yani istatistik sitelerine göre başlığa yazdığım skorun olma şansı yok. 1-1 diyen site de var utanmayıp 1-2 diyen de.

Barca’da 3-0 kaybedilen ilk maçta cezalı olan Busquets dönüyor. Orta sahada Rakitic ve İniesta’nın kendilerini aşmaları şart. Mathieu, Pique, Umtiti üçlüsü Higuain, Dybala ikilisinin skor üretmesinin önüne geçmeli. Dybala muhteşem şut çekiyor ama ilk maçtaki gibi şanslı olmaz umarım. İleri üçlüde en inandığım isim Suarez. Liverpool günlerinde bir dünya starı oldu- ğunu ispatladı ama sanki şimdilerde istatistik peşinde. Sıradışı işler yapması gereken bir maç var önünde. Yapacaktır…

Neymar için Messi sonrası Messi deniyor ama o klasta bir oyuncu değil. Yine de ilk maçı düşündüğümüzde bu turun yıldızı Dybala olmayacaktır herhalde. Aynı İniesta ve Suarez gibi Neymar’ın da bir şeyler yapması şart. Ve en önemli detay: Lionel Messi. Muhteşem kariyerinde henüz Buffon’a gol atamadı. Messi bu maçı ya da dört gün sonra Real Madrid maçını almalı yoksa bir hafta içinde hem şampiyonlar ligine hem de lig şampiyonluğuna veda edecek. Bu sezon soğuk görüntüsü ile dikkat çeken Messi’nin böyle bir sezon finaline imza atacağını sanmıyorum.

Son anda elini her yere sokan efsane kaleci Buffon dışında Juventus’un bu maç- taki en önemli avantajı defans hattı. Stoper demekten imtina ettiğim Bonucci ve Chiellini geçit vermiyorlar. Üstelik Bonucci’nin uzun “pas”ları her büyük maçta tehlike. Eski dost Dani Alves, Messi’nin performansını iki katına çıkaran biriydi, şimdi Juve’nin elinde. Messi’nin her verkaç teşebbüsünü bilen, koşu yollarını tıkayabilecek bir adam. Messi onun bölgesinden uzak durmalı.

Maç çok zorlu geçecek ama zevkli de olacak. Zevki artırmak da mümkün. Barcelona’nın en az iki farklı kazanacağı tahminini içeren bir iddaa kuponu. Tek maç açılmadığı için yanına iki maç daha eklemek zorundayız. Bu akşam oynanacak Monaco – Dortmund maçında karşılıklı gol yine olacaktır. İlk maç 2-3 bitmişti; Dortmund bir mucize yaratmanın peşinde olacak. Marco Reus’un ilk 11’de çıkması bekleniyor. Üçüncü maç olarak da yarınki UEFA Avrupa Ligi maçlarından birini seç- meliyiz. İlk ayağı 3-2 Celta lehine biten Genk – Celta Vigo maçının yine gollü geç- mesini ummak en mantıklısı olacaktır.

ZEVKLİ MAÇ İZLEME KUPONU:

993 Barcelona – Juventus (h1) (2,10)
994 Monaco – Dortmund (var) (1,30)
448 Genk – Celta Vigo (üst) (1,40)
Oran: 3,82

NOT: Barcelona 5-1 yener skor bahsi 15,00 katını veriyor. Normalde otuz civarı olurdu bu oran. Risk merkezi benim gibi düşünüyor, rüyaya inanıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar