'...Batsın sizin güzeliniz'

Devlet Bey, 15 yaşında bir delikanlının yarattığı sloganı sahiplenen Ekrem Bey'e ve onu İstanbul'a Belediye Başkanı seçen, şimdi bir kez daha seçecek olan İstanbul halkına çok sinirlendi.

"Neymiş..." dedi, "her şey çok güzel olacakmış. Yerin dibine batsın sizin güzeliniz!"

Türkiye'de yaşamasam; 70 yaşımı geçmiş olmasam; bunlara biraz alışık olmasam, hayatın güzelliklerine  duyulan  bu nefret karşısında kanım donardı vallahi.

31 Mart seçimlerinden sonra, 17 yıllık AKP iktidarının gittikçe artan baskısı, "tek adam" rejiminin getirdiği bunaltıcı ortam, hukuksuzluk, adaletsizlik, insan haklarına saygısızlık, her gün artan ekonımik sıkıntılar, yoksulluk, ayyuka çıkan yolsuzluk olaylarının yarattığı derin "ümitsizlik ortamı" ilk defa umuda dönüştü. 

"Yenilmez" sanılan Tayyip bey'in bir "kağıttan kaplan" olduğu ortaya çıktı. Korku duvarları yıkıldı. "Güzel günler görme umudu toplumun büyük bir kısmını sarıp sarmaladı.

Doğal olarak Tayyip Bey, korku duvarını yeniden inşa etmek, çizilen karizmasını onarmak, yeşeren "güzel günler umutlarını" bastırnak için her yola başvurmaya başladı.

YSK'na verdiği emirle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yeniletme kararı aldırdı. Ama bir kez "zincirler kırılmış" oldu.  İnsanlarda güzel günler görme umudu coştukça coştu. 

Toplumda bu ümidin yeşermesi, her türlü ümide, güzelliklere düşman, yalnız, kindar, karanlık MHP Genel Başkanının canını çok acıtmış olmalı ki, Devlet Bey, gülücükler içinde haykırılan "her şey çok güzel olacak" dileklerini, başlıktaki sözleri ile lanetledi. Ancak hani, "talihsiz bedeviyi çölde kutup ayısı öpermiş" ya, Devlet Bey'e de yanıt reisinden geldi.

Tayyip Bey yenilenecek olan seçimin sloganı olarak, "daha güzel olacak" deyişini seçti. Tabii ki akla, "şimdi güzel olan ne var ki ileride daha güzel olacak?"sorusu  geliyor ama Reisin zaten kıt olan yaratıcılığı, 31 Mart seçimlerinin sarsıntısının verdiği şuur bulanıklığı ile daha da zayıflamış olsa gerek ki pek farkında olmadan Ekrem Bey'in sloganına benzer bir söylem tutturdu.

Bu durumda " yerin dibine batsın sizin güzeliniz" çıkışı Devlet Bey'in elinde kalıverdi.

Şimdi hazret o elindekini ne yapacağını düşünüyor olsa gerek.

Önceki ve Sonraki Yazılar