Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

BELİRSİZLİKLER

Perşembe öğle vakti… Yarından sonra maçlar var. Tahmin yapmalıyım ama belirsizlikler milyon tane! Örneğin ilk maç Akhisar ile Kayserispor arasında. Üç haftadır Rodallega bitti deniyor ama bu defa kesin bitmiş, başkan açıklama yapmış. O zaman Akhisar sahaya en iyi oyuncusu ve forvetinden yoksun çıkacak. Peki, Trabzon’a giden Rodallega pazar günü Kasımpaşa deplasmanında ilk 11’e alınır mı? Nasıl Olcay Şahan hemen ilk 11 çıkmışsa o da çıkabilir. Elde forvet yok zaten. Tüm bu bilgiler kesinleşti mi, hayır.


Sergen Yalçın Kayserispor’a bissürü topçu alıyor ama takımın şu an transfer yasağı var. Cuma günü mesai bitmeden kulüp federasyona para yatırıp, yeni dört beş oyuncuya lisans çıkartabilirse sahada olacaklar. Yahu dört kişi ilk 11’e girerse Akhisar deplasmanında puan alabilirler mi? Bunun nesini bekliyorsun, diyebilirsiniz…


Diyelim Kayserispor lisansları çıkarttı ve Sergen yeni transferleri 11’e koydu. Geçen hafta kart cezalısı olan Deniz Türüç de bu defa 11’de olacak. Ve Kayseri’nin yeni transferlerinden biri Akhisar’da Tolunay Hoca’nın kovduğu stoper Douglao! Demek istediğim geçen hafta Başakşehir’den beş yiyen Kayseri yerine bambaşka bir takım sahnede olabilir. Tolunay Hoca hücum sevmez, uzun süre 0-0 gitse maç… Akhisar kalesinde yine 36’lık Bora oynarsa alın size sürpriz Kayseri galibiyeti… 


Fenerbahçe tamam mı devam mı maçına, Başakşehir kapışmasına çıkacak. Kjaer’siz Nöştader’li defansı gördük! Kjaer bu maça yetişecek demişlerdi ama şimdi yetişmeyebilir deniyor. Herkes 1.60 gibi düşük bir orandan Fenerbahçe oynuyor ama Kjaer faktörü çok mühim etken. Beklemek lazım. Başakşehir’de yeni gelen Schalke sağbeki Kaisara’nın ilk 11 çıkacağını bilsem Başakşehir yenilmezliğini oynarım mesela hemen. Zira Uğur çıkacak ve birebirde kolay çalım yemeyen biri gelecek demektir bu. Bir oyuncu tercihi bile maçın kaderini değiştirebilir.

 

En formda hoca Rıza Çalımbay’ın Antalyaspor’u, Ndiaye’siz Osmanlı huzuruna çıkacak. Herkes Osmanlı’ya oynuyor, Osmanlı’nın galibiyet oranı 1.60’a düştü. Ben Antalya yenilmez demek istiyorum zira Beşiktaş maçındaki Osmanlı çok kötüydü. O maçta kart cezasından dolayı oynamayan Musa Çağıran geri dönüyor. Taktisyen Rıza Hoca’nın defans yıldızı Chico ise sarı kart cezalısı. Osmanlıspor’da solbek Pinto çarşamba günü de idmana çıkmadı. Gerekçe hafif kas ağrısı. Oynayacaksa maçtan uzak durulur, bir gün daha beklenmeli.


Net görüş yok mu hiç? Kweuke’li Rizespor, Konyaspor deplasmanından puan çalabilir görüşündeyim. Hamza Hoca’ya rağmen Bursaspor artık galip gelmeli, Adanaspor’u ancak tek farklı yenebilirler diyorum. Gaziantep yeni transferleri ve Orkan’ın dönüşüyle Gençlerbirliği’ni yenebilir. Kasımpaşa – Trabzon kapışmasında karşılıklı gol ve 1-1’lik skor olası.


Beşiktaş, Alanyaspor deplasmanına gidecek. Alanya Ertuğrul Sağlam ile anlaştık dedi, ertesi gün iptal oldu. Yeni hoca adayı Şifo Mehmet diyorlar. Her durumda Alanyaspor hocasız çıkacak. Üstelik Candeias ve Omeruo kart cezalısı. Hafta başında Beşiktaş’ın galibiyet oranı 1.60 idi, 1.40’a düşürdüler. Beşiktaş handikap yapabilir mi? Yapar.

Önceki ve Sonraki Yazılar