Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Ben demiştim yazısı

2016’da yazmaya başladığımda; Beşiktaş üçleme yapar ardından Ali Koç gelir ama Fenerbahçe kadrosundaki vasatlık hemen çözülemeyeceği için bir yıl da Galatasaray şampiyon olur demiştim. Yani 2019-20 sezonundan önce Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını imkânsız görmüştüm. 

Ozan Tufan, Fernandao, Robin Van Persie, Nöyştader, Stoch, Emenike, Van der Wiel, Atıf Şeyşu, Fabiano’yu yazmışım ilk yollanması gereken. Bunların yedisi gitmiş ama yeni vasatlar alınmış Aziz ve Aykut tarafından. Futbol aklı Müjdat olan Aziz demişim, Aykut Konya’da güzel demişim.

Bugünlerde Fener’de on tane vasat isim olduğu yazılıyor, söyleniyor. Ve başta Mehmet Demirkol olmak üzere takdir topluyorlar. İnsanız son kertede; kızıyorum valla:) Dediklerimden tek sapış Şenol Güneş sayesinde oldu; Cimbom bir yıl evvel şampiyon oldu. Bu yıl Beşiktaş ligi alırsa yine de dediğim olmuş olacak. Peki, olabilir mi Beşiktaş şampiyon? Şenol Güneş’in kendine gelmesi şart. Elinde Gökhan, Pepe, Vida, Caner dörtlüsü varken üçlü başlayıp Antalya’nın kara boğasına madara olmak nedir yahu?  Bu köşede, elinde Caner ve Quaresma bile olsa orta yapmaya dayalı bir hücuma yaslanmamak gereği istatistik verilerle anlatıldı.

Premier ligin dâhil olduğu bir araştırma diyordu ki 47 ortada bir gol oluyor. Avrupa’da en çok orta yapan ikinci takım Juventus, 61 ortayla. Beşiktaş birinci, 125 orta. Şenol ile Fiko Başkan’ın barışması da şart ama zor görünüyor zira Fikret Orman son röportajında aramızda hiç sorun yok derken “haddini aşmakla” suçladı hemencecik... Başkan sinirli; kendini Beşiktaş olarak niteliyor durmadan. Baskın seçim yapmasaydı bunca başarıya rağmen giderdi.

Yıldırım Demirören’den borç kalmıştı tamam ama şimdi borçlar 4 katı. Sorulunca da Beşiktaş TV diyor, komik duruma düşüyor. Attila Türker’in ortaya koyduğu belgeler de başını ağrıtacak. Başka ülkede olsa ceza manyağı olurdu kulüp. Not: Fenerbahçe basın yönetimi berbat. Onur Başar gibi değerli profesyonelleri de aldı Ali Koç ama demek ki organizasyon oturmadı halen...

Önceki ve Sonraki Yazılar