Benim Hâlâ Umudum Var

Aydın'ın en küçük ilçesi Karpuzlu' da bir milletvekili adayının yapması gereken rutin selamlaşmalar sonrası bir kahvehanenin bahçesinde dinlenirken asıl işimize dönüyoruz. CHP'nin Karpuzlu ilçe Başkanı Kerim Yüksel var yanımda.

"Vaatler projeler güzel de sizlerin beklentisi ne bizden, ne istersiniz?" diye sordum.

İş, yol, su muhabbeti beklerken genç başkan şaşırttı bizi. Merkezde 2300 çevresi ile birlikte 11.800 nüfusu olan ilçenin turizm potansiyelinden söz etti. Ve beni vaatlerden daha çok etkiledi.

"Elimizde ki zenginliği değerlendiremiyoruz. Bakın şura da ilçe merkezine 500 metre uzaklıkta "Alinda" antik kenti var ama Aydın içinde bile çoğu bilmiyor buraları. Sınırlı sayıda da olsa yabancı turistler geliyor ama ilçeye bir faydaları yok."

"Nasıl olmaz ilçenizin içinden geçiliyor. Hiç mi konaklama ya da duraklama yok?"

"Ne konaklaması ağbi. Bizde turiste vakit geçirtecek yer yok. Bir yayık ayranı bile içiremiyoruz. Gelirken bu kahvede en fazla bir çay içiyorlar. Ören yerine çıkıp geziyor tekrar dönerken yorgunluk atmak için bir çay daha içiyor gidiyorlar.

Yani turistin ilçemize bıraktığı 1 lira para." dedi ve devam etti:
"İlçede turisti alı koyacak bir tesisimiz yok. Çünkü burada rutin pazar dışında insanları bir araya getiren ne bir mekân ne de bir faaliyet var. Bu yüzden Milas-Bodrum yolu açılsa bile geleni nasıl ağırlayacağız? Turist arabadan para atacak değil ya!.."

Bugün güzel bir gün. Yaklaşık 5 aydır belediyeden iş istemek dışında bir öneri ile karşılaşmak mutlu etti beni. Bu yüzden CHP' nin "merkez Türkiye" projesi heyecanlandırdı.

Çünkü bu proje her şeyden önce işsizliği önleyecek. Doğal olarak mesleki eğitime ağırlık verilecek ve gençlerimiz siyasilerin peşinde koşmayacak.

"Ne iş olursa yaparım ağbi!" devrinin sonu gelecek.

Herkesin sırtı pek karnı tok olunca birileri elinde kuran sağlayarak oy toplayamayacak, şehit olunca dünyada işlenen günahların hesabının sorulmayacağını sanmayacak. Ve düzmece darbe söylentileri ile kendisini acındırmayacak.

OLUR MU? NEDEN OLMASIN BENİM HÂLÂ UMUDUM VAR.

Önceki ve Sonraki Yazılar