Çözüm ikinciyi atmak

Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'nda bir deplasman maçına daha çıkıyor, yağmur, şiddetli esen karayel, bozuk zemin, yani futbolu oynamayı zorlaştıran tüm doğa şartları mevcut... Bu durum tabiki iki takımı da negatif yönde etkileyecek, ama az sayıda seyirci faktörünüde düşünürsek moral motivasyon Beşiktaş'ın en büyük handikapı olacak gibi gözüküyor maç öncesi..
Kadroları incelediğimde Siyah-Beyazlılar eldeki en ideal 11'le maça başlıyor... Sosa' nın henüz 90 dakikalık fiziki güçte olmamasından ötürü Oğuzhan tercihi doğru, maçın gidişatına göre Bilic kendisini kullanabilir.. K ırmızı-Siyahlılar ise savunmadaki eksiklerini oyunu önde tutarak, atağa daha yatkın Lawal, Sıssoko, Erkan, Mori ve Beşiktaş'tan kiralanan Ömer Şişmanoğlu ile giderme anlayışı içinde olacaktır diye düşünüyorum..
Bu fiziki şartlarda iki kaleci Tolga ve Boffın'e büyük işler düşecek, hataları maça damga vurabilir... Bir kez daha vurguluyorum, bu sahada maç oynatmak cinayettir... Umarım sakatlık olmaz..19.55..
İlk yarı için önce sahadaki 22 futbolcuyu kutlamak isterim ama, Beşiktaşlıları daha çok, çünkü sert esen rüzgara karşı olağanüstü gayret ve yardımlaşmayla oynadılar... Orta sahada Veli rakibin tüm atak girişimlerini başarıyla keserken, dikine oynayan Oğuzhan, sürekli kanat  değiştirerek Eskişehir savunmasının dengesini bozan Olcay ve Gökhan  takımlarının üstün oynamasını sağlayan en dikkat çeken görev adamlarıydı..
20'de Olcay kendi yarattığı pozisyonu sıfıra yakın yerden sağ ayak dışıyla gole çevirirken 72. lig maçında 22. sayısına imza attı... Bu arada 28'de Ömer Şişmanoğlu'nun iptal edilen golünün çok tartışmalı olduğunu belirtmeliyim... Avantaj kurallarını hiçe sayan, barajları 10-11 metre bandında kurduran, birçok ters karar veren hakem Çağatay Şahan sahanın en kötüsüydü ilk 45 de..
Skor böyle gittiği sürece ilerleyen bölümde Sosa mutlaka oyuna girmeli, maçın temposunu tutmak adına veya Beşiktaş 2'yi bulmalı geçen maçlarda yaşanan kabusun tekrarlanmaması için, tabi Tolga'nın sağ üst baldırındaki problemide düşünmek gerek..20.55.
Eskişehir geriye düşmenin yarattığı ortamla 2. yarı oyunda üstünlük kurdu ve kornerden gelen topla Berkay ile beraberliği yakaladı... Maçın geri kalan bölümünde Beşiktaş'ın atakları vardı, 78 ve 90+2  de Sosa net pozisyonları kaçırırken, oyunu tutamadı belki ama, skoru tuttu... Son saniyede Kerim'in gollük şutunu Boffın kurtarınca Beşiktaş makus talihine yenik düştü...
Bu 1-0 lardan 1-1'e gelmelerin tek çözümü var, ikinci golü bulacaksın ve birazda şansın yardım edecek...

Önceki ve Sonraki Yazılar