Bıçak sırtı...

Genç insanlar olanca temizlikleriyle, iyi niyetleriyle solcu olur. Çoğunlukla bir kampanyaya katılırlar önce, mesela Kobane’deki çocuklara oyuncak, kalem, defter götürmek için çalışırlar. Suruç’ta öldürülen gencecik solcular gibi...

“Arkam olsun, adam döveyim” gibi mafyoz özentilerle ‘ocak’lara giden, cihada katılıp kelle kesme hayalleri kuran tuhaf tiplere benzemez solcu gençler. Kendi menfaatlerini düşünmezler. Kendileri için bir ‘cennet’ düşlemezler. Daha güzel bir dünyayı herkes için hep beraber kurma idealleri vardır. Vicdanlarıyla hareket ederler. Bu yüzden temizdirler.

Bu memleketin tarihinde sağcıların tek bir Deniz Gezmiş’i olmaması tesadüf değildir. Bu devletin astığı Denizler, bu halk için yedi başlı ejderhaya kafa tutabilen cüretlerinden dolayı kahramanlaşmıştır.

***

Bu ülkedeki dinciler aşağılık bir tarihe sahiptir. Halkı inim inim inleten Osmanlı hanedanının yancıları olmuştur din adamları; üfürükten kurallarıyla insanları boğan, fetvalarıyla on binlerce Türkmen’in katli için amigoluk yapan hep onlardır.

Bu toprakların yiğit aydınları hürriyet kavgası verip ölürken, Abdülhamid’in yanında dinciler vardır. İngiliz işgalinde İstanbul sokaklarında işgalci emperyalistlere fener tutup yol gösterenler dincilerdir. Fetvalarıyla emperyalist işgale karşı direnişi kırmak için çırpınmışlardır.

***

Cumhuriyet sonrası Halep’ten Musul’a kadar güney coğrafyasına yayılan hainler İngilizler için ajanlık faaliyetine başladılar. Benzerleri Türkiye’de de vardı. Kendilerini tasfiye eden cumhuriyete karşı rövanşı ancak emperyalizme yaslanarak alabileceklerini düşündüler. Tarihleri hep emperyalizm yandaşlığıyla geçti.

Misal, Fethullahçılık bir Amerikan ajanlığı olarak başladı ve gelişti. AKP Amerikan projesi olarak inşa edildi ve iktidara getirildi.

***

Dinciler güçlerini hep cehaletten aldı. AKP’nin ilk iş olarak eğitim sistemini tahrip etmesi bundandır. Dünyaya iyice bakın, bilimin yerine hurafenin yerleştiği her yer cehenneme döndü işte. Tepemizdeki dinci iktidar da, müttefikleri cihadçı katillerle birlikte bu ülkeyi hızla cehenneme çeviriyor…

***

Türkiye şimdi açık bir ikilemle karşı karşıya: Ya bu dincilik tüm tarikatlarıyla, kurumlarıyla, bağlantılarıyla bu ülkeden kazınacak, ya da Afganistan, Irak, Suriye cehennemleri zincirine bir halka daha eklenecek…

Bıçak sırtındayız… Şakası yok…

***

Ve bu ülkeyi kurtarma görevi bir kez daha solcuların omuzlarındadır…

Önceki ve Sonraki Yazılar