Bir bardak suda fırtına!

Bir kıyamet koptu ki sormayın! Nasıl olur da MHP’nin “ezeli ve ebedi” lideri Alparslan Türkeş’in oğlu, Tuğrul Türkeş, AKP’nin kurduğu seçim hükümetinde yer alır?
Yandaş medyaya bakarsanız Türkeş, büyük bir sorumluluk, büyük bir vakar ve devlet adamlığı göstermiş… MHP yönetimine bakarsanız, Tuğrul Türkeş “Hain!”
Hükümeti kurmakla görevli AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkeş’e müteşekkir… Seçim hükümetin üye vermeyen CHP ise sorumsuz!

***

MHP Genel Başkan Yardımcısı olarak Tuğrul Türkeş’in, parti kararına karşın, AKP’nin seçim hükümetinde yer almasını iyi okumak lazım. Türkeş’in tercihi kanımca, parti içerisinde Genel Başkan Bahçeli’nin izlediği “çözümsüzlük” stratejisine karşı çok önemli bir tepkidir. 7 Haziran akşamı, seçim sonuçlar ortaya çıkar çıkmaz; hiçbir hükümette yer almayacağını açıklayıp, erken seçimi öngören Devlet Bey’in kendisidir. Başta TBMM Başkanlığı seçimi olmak üzere, hiçbir koalisyon seçeneğine yanaşmayan da Sayın Bahçeli’dir. Ve Bahçeli’nin bu tutumunun parti içerisinde önemli bir rahatsızlık yarattığı aşikardır.

***

Ancak, bütün bu değerlendirmelerin ya da tepkilerin hiçbir kıymet-i harbiyesi yok. Gereksiz, hamasi ifadeler. Boşu boşuna bir bardak suda fırtına kopartılıyor. Yok efendim, HDP ile AKP  nasıl olur da aynı hükümette yer alırmış. Yok, Tuğrul Türkeş nasıl olur da “davaya ihanet” edip, “düşman safı”na geçermiş…
Baştan aşağıya nafile hatta fuzuli beyanlar…
Sadete gelin beyler!
Sonuçta kurulan bir seçim hükümetidir ve Türkiye, 5 ay içerisinde ikinci kez sandık başına gidecek. Önemli olan, 1 Kasım 2015 tarihinde, sandıktan hangi sonucun çıkacağıdır. Gerisi  teferruattır. Sürü karşıki dağı aşmışken,  alaca danayı  aramanın mantığı yoktur!

***

Kurulan hükümet bir icra hükümeti değildir. Görevi, ülkeyi salimen seçime götürmektir. Ve en temel işlevi “seçim güvenliği”ni sağlamaktır. Bunun için
“ister hükümete üye versin ister vermesin” bütün siyasi partilerin bu sürece katkıda bulunma sorumluluğu vardır.

Gelelim, sandıktan çıkacak sonuca…
Hiç kimse müneccim değil. Hangi partinin sandıkta kalacağı, hangisinin birinci parti olacağını bugünden kestiremeyiz. Ancak, yapılan kamuoyu yoklamaları gösteriyor ki, 7 Haziran sonuçları çok fazla değişmeyecek.
Merak ediyorum o zaman, özellikle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ne diyecek, AKP ne yapacak? Acaba Erdoğan, sonuçlardan tatmin olmazsa üçüncü bir seçimi ister mi?
Hadi canım!          

Önceki ve Sonraki Yazılar