​Böyle bir şey olabilir mi?

Aklımızın almadığı tüm olaylarda ve insan zekasını  hiçe sayan yalanları kabullenemediğimizde ya da çaresiz kaldığımızda kullandığımız cümle bu artık: "Böyle bir şey olabilir mi?"

Oluyor. Bu ülkede aklın almayacağı her şey oluyor ve olacak gibi de görünüyor. Değişmeyen tek şey "tepkisizliğimiz".

Son 10 günde 50’nin üzerinde vatandaş ve güvenlik görevlisi terör olaylarında hayatını kaybetti. Bu vahim durum karşısında, siz birkaç münferit olay dışında protesto ya da eylem gördünüz mü? Yapılanlar da sınırlı olduğu için dayakla,  gazla batırılıp gidiyor.

Bu "her şey yolundaymış" gibi davranışımızın nedeni, yaşadıklarımızın zaten beklediğimiz gelişmeler olması mı? Belki de “Fuat Avni” isimli teweetter fenomeni aralıksız  yazıyor ya neler olacağını,acaba diyorum “bizi hazırlıyor mu” bu imkansızlıklara. Cenaze törenlerini başka bir ülkede yaşanıyormuşçasına izleyen, haberler biter bitmez izlediği dizi ya da filmi bekleyen, en fazla "Böyle bir şey olabilir mi?" diyen bir garip toplum olduk. Toplum ,diyorum millet tanımına uyan hiçbir yanımız yok artık.

"Oluyor beyler! "böyle bir şeyler" de oluyor, "şöyle şeyler" de. Düne kadar beslediğimiz IŞİD’e karşı bombalama yapıyoruz güya. IŞİD, sınırımıza 50 metre mesafede hendek kazıyor, gören yok. Görenler de suçlu oluveriyor hatta paralelci.

Asıl amaç, seçimlerde yüzde 13’le başarıyı yakalayan HDP’nin önünü kesmek ve yapılması kuvvetle muhtemel bir erken seçimde artık işlevini tamamlamış MHP’nin oylarını alabilmek değil midir? Öyle olmasa düne kadar "Analar ağlamasın!" diye barış süreci başlattığını ileri süren AKP, şimdi  sanki bu duruma gelişin sorumlusu kendileri değilmiş gibi pişkince başarısızlığı yıkacak yer arar mıydı? Bakanları çıkıp "PKK çok iyi silahlanmış." gibi sözler sarf eder miydi?

Artık korku başlamıştır, toplumsal muhalefet artık sayıları az da olsa aynı safta toplanmaya başlamıştır. HDP Kürt partisi rolünü bırakmıştır. Evdeki hesap çarşıya uymamıştır. O zaman yapılacak olan; kaos ortamı yaratmak ve erken de olsa seçim yaptırmamaktır. Çünkü yapılırsa iddia edildiği gibi AKP’nin oylarının yine tek başına iktidarı getirmeyeceği anketlerle saptanmıştır.

Koalisyon arayışları da bu oyunun bir parçasıdır. Çünkü biliniyor ki er ya da geç 17-25 aralık sorgulanacaktır. Yani savaş tek çaredir AKP için. Bu plan ne kadar tutar bilinmez ama çok acı çekeceğimiz kesin hem de seyirci koltuklarında ve sıramızı beklerken.

Önceki ve Sonraki Yazılar