Süleyman Karan

Süleyman Karan

Bu daha jenerik film şimdi başlıyor!

Her türlü tehditlerine, en iğrenç hakaretlerine, devletin her kademesinde varolan tüm yasaları hiçe sayan bürokratlar ve devlet memurlarına, bizim vergilerimizle o ahlaksızca kampanyalarını finanse etmelerine rağmen yenildiler.

Açıklanan seçim sonuçları Türkiye’nin yurtseverlerinin gerçek başarısını yansıtmamasına rağmen bu bir başarı hikayesi... Ve bu hikayede gedikler açmak için her türlü provokasyon, akla gelebilecek her komployu tezgahlamakla meşgul bir güruh var pusuda. İstanbul’u kaybetmeyi içlerine sindirmeleri mümkün değil, o gayya kuyusundan çıkacak yolsuzlukların faş edilmesine izin vermeleri de... Ama bu kez karşılarında sakin, mantıklı, proaktif, her adımını hesaplayan ve nokta vuruşu yapan bir isim ve pek çok hatadan ders çıkarmış geniş bir kesim var. Ankara’dan büyük olasılıkla vazgeçecekler ama İstanbul için kıra döke saldıracaklar. Pazar gece yarısından beri bu planları yapıyorlar. Vakit zafer sarhoşluğu vakti değil, vakit uyanık olma ve safları sıklaştırma vakti!

Kazandığımızı çaldırmayalım

Bu seçimde İstanbul’da iki önemli ilçe daha AKP’den alındı, Küçükçekmece ve Esenyurt... Peki ya Üsküdar ve Eyüp’e ne oldu? Her iki ilçe de katakulliyle yine bu şer odaklarında kaldı. İtiraz için bir hazırlık yoksa hemen başvuru yapılmalı... Adana, Antalya, Mersin, Bilecik, Bolu, Burdur, Artvin kazanıldı; peki ama çok net biçimde Millet İttifakı’nın adayının önde gittiği Bursa’nın elimizden alınmasına seyirci mi kalacağız? Balıkesir’e ne demeli? Bir kıl payı oyla Giresun’u niye teslim edelim ki, bilmiyoruz muyuz karşımızdakilerin en büyük becerisi sandık talanı!

Unutmak yok, affetmek de...

Bu zafer salt AKP-MHP kliğini geriletmekle kalmadı. Bu ülkede her ne kötü şey varsa hepsini bir silkeledi. Söz gelimi DSP, bu şer odağının maşası olarak tam anlamıyla rezil oldu. En sansasyonel adayı balon gibi söndü, CHP’ye Avcılar Belediyesi’nde bir utanç yaşatmış olan bir başka DSP adayı ise yüzde 1 bile alamadı. Artık DSP tarihin çöplüğüne atılacak bir siyaset ayıbı... Tekfirci selefilerin yuvalandığı ve vergilerimizle arpalanan Anadolu Ajansı artık sadece Millet İttifakı’na oy verenlerin nezdinde değil, namusu olan tüm yurttaşların gözünde bir hiç...

Kötülükle sürdürülebilir mücadele

Bu daha başlangıç... Kötülüğe karşı mücadeleye devam. Eğer ki Millet İttifakı’nın aldığı belediyelerde geçmiştekine benzer utanç hikayeleri yazılacaksa mesela Beşiktaş’taki gibi, işte o zaman çok yazık olur. Mazbatasını alan her belediye başkanı, AKP belediyeciliğinin tüm yolsuzluklarını ortaya çıkarmayacak ve katılımcı demokrasi ve şeffaf bütçeyle belediyeleri yönetmeyecekse neye yarar bu başarı hikayesi... Kayyumlardan geri alınan belediyelerde kimler ne yolsuzluklar yapmışsa ortaya çıkmayacaksa, neye yarar o belediyeleri geri almak... Bu millet temiz yerel yönetimleri fazlasıyla hak ediyor! 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar