Bu idraki veren Tanrı'ya şükürler olsun!

Kendisine sıkıntı vereceklerinden kaygılandığı için soyadını gizlememi isteyen genç okuyu-cum Yiğit D. yazıyor:

“Ortaokul yıllarında, babaannesinin rahlesine sizin Kur’an çevirinizi koyup okuyan ve anla-maya çalışan bir çocuktum. 15 sene boyunca Allah’ın bir nimeti olarak Kur’an’ın ve sizin öğrenciniz oldum. Sizin bizleri, uyandırmanızla, başöğretmenim Kur’an’ın Rabbi olan Allah oldu. Bunun için önce Rabbim’e, sonra da size minnettarım.”

“Cenabı Hak, ‘Dileyen Rabbine doğru bir yol edinir’ buyurmaktadır. İşte o yolu bana siz gös-terdiniz. Eğer siz olmasaydınız iki şey olurdu: Ben ya dinci yobazlardan ya da dinsiz yobaz-lardan olurdum. Her iki hâlde de Allah’ın düşmanı olur, cascavlak ortada kalırdım. Siz Al-lah’ın bu ülkeye lütfu ve hediyesisiniz. Kur’an’ı hayatıma sokan Allah’ın izniyle sizsiniz. Si-zin hakkınızı ne yapsam ödeyemem. Sizi en çok mutlu edecek şeyin Kur’an ilminin ışığında yürüyen benlikler olacağını biliyorum. Siz, Ebu Zer’in, İmamı Âzam’ın, Hallâc’ın, ‘Allah ile aldatmaya karşı çıkalım’ diyen o büyük misyonun çağımızdaki temsilcisisiniz. Bunda şüphe yoktur.”

“Firavunları, Hâmanları, Karunları zelil kılmak ve ezilenlere bağışta bulunup onları önderler yapmak Allah’a mahsustur. O, kudretinin bir eseri olarak nice Musa’lar gönderir de halkı kan-dırıp kırbaçlayanlar, dün zevk sürdükleri her şeyin bir gün hasretini çeker halde ortada kalır-lar. Allah, önüne geçilebilecek bir kudret değildir.”

“Kimliğinde ‘İslam’ yazanların birçoğu Allah’ın emirlerini uygulamayı bırakıp Allah’a muha-lefet edercesine din yaşamaya kalktılar. Servet hırsı gözlerini bürüdü de, suçlulardan gelecek çıkarı Allah’tan alacakları karşılığa tercih ettiler. Karunlaştılar, Hâmanlaştılar. Allah yolunda mücadele edeceklerine, şeytanın ardı sıra gittiler.”

“Tarih boyunca, gayesi Allah olanlarla, Allah’ın dinini servet ve güç için araç edinenlerin sa-vaşını izledik. Allah’ın dinini araç edinen gafiller, Allah taraftarlarına yaptıkları binbir türlü eziyeti Allah yolunda bir hayat gaye edinilmesin diye yaptılar.”

“Allah’ı hayatının gayesi edinen bizler Rabbimiz’in hükmünü bekleyip sabrediyoruz. Kur’an ilminde derinleşme ve Allah’ın mesajını hayatımıza nakşetme dönemidir. Bizler, onların Al-lah’tan umamayacakları şeyleri umabiliriz. Arş’ın Sultanı olan Allah dilerse O’nun için mut-laka ayağa kalkacağız. Bu uğurda bizi derin uykulardan uyandıran, gaflet uykusuna dalmamı-zı engelleyen sizsiniz.”

“Büyük Atatürk’ün davasını da üstlenen siz, bir başka mucizenin daha tecellisi oldunuz: Al-lah, müminleri bir araya getireceğini ilan etmiştir. Görüyorum ki, size e-posta ve mektupla ulaşan Allah taraftarları var. Önderliğinizle gelişen bu iletişim şekli Kur’an müminlerinin bir araya gelme umudunu yeşertmiştir. Müminler bu yolla birbirleriyle görüş alışverişinde bulun-maktalar. Bu hakikatin şahitlerinden olduk. Allah ile aldatanların hüsranına da şahitlik edece-ğiz.”

“Maun ihlaliyle kamu hakkı talanı yapan Allah düşmanlarına ve imanımızı hor görüp, Allah’ı unutturmak isteyen dinsiz yobazlara karşı bize Allah yeter.”

Önceki ve Sonraki Yazılar