Süleyman Karan

Süleyman Karan

Bu vatanı bir nebze seviyorlarsa eğer...

Yarın bir kez daha sandık başına gidiyoruz. Bu bir yerel seçim ama son yıllarda yapılan tüm seçimler gibi bir seçimden çok daha fazlası. Zira demokratik bir ülkede iktidar için bir parti seçmek değil uzun süredir meselemiz. Bu ülkeyi tekrar cumhuriyet değerlerine, demokrasiye kavuşturmak, laikliği yeniden bir yaşam tarzı olarak hayata geçirmek mesele. Bununla da bitmiyor, ülke korkunç bir yozlaşmanın içinde ve insan kalitesi sürekli düşüyor. Ekonomi, ekonominin e’sinden haberi olmayan bir kliğin elinde uçuruma doğru sürükleniyor. Kutuplaşma artık nefretin de ötesine geçmek üzere... Yolsuzluk ve beceriksizlik sebebiyle, ülkenin tüm varlıkları eriyor. Yani özetle vatan elden gidiyor! Vatan dediğin salt bir toprak parçası değil, tüm yurttaşların bugüne kadar ürettiği bütün değerlerdir ve bir çekirge sürüsü tüm bu değerleri talan ediyor. Üstüne üstlük tüm dünyaya maskara oluyoruz!

Çekirge sürüsünün bileşenleri

Bu ülkeyi bu hale getirenler, bir grup siyasal İslamcı ve kolpacıları (FETÖ), ABD tarafından kurulmuş aşırı sağ paramiliter bir örgüt yani MHP, onlara destek veren nokta kadar bir küçük parti BBP, bu kez oyuna giren ve kurucusu Bülent Ecevit’i mezarında ters döndüren miyadı dolmuş bir parti DSP, satırlı işkenceci ve tecavüzcü katillerin kurduğu Hüda-Par, bazı mafyozi unsurlar, yüksek kar marjları ve dandik mal ve hizmetleriyle bu ülkeyi sömüren sözde iş insanları, ihaleci müteahhitler çetesi ve de ne idüğü belirsizleşmiş devlet içindeki paralel devletler (tarikatından tutun da silahlı örgütlere kadar)... Hepsi bu mu? Hayır maalesef değil. Her faşizan yoz rejimde olduğu gibi, bir de kitle tabanı var! Gün geçtikçe eriyor ama hala var!

Bu vatan için inattan vazgeçin!

Belki ağır olacak ama artık görünen köy kılavuz istemezken, bu vatanı yok edenlere hala kör bir ideolojik sadakatle, daha doğrusu hala din bezirganlığına ve ‘vatan-millet’ yalanlarına kanıp oy verenler ya da bu kötülüğe gözü kapalı destek verenler de aynı şekilde vatanın yok edilmesinden sorumludur artık! İşte bu seçimde Türkiye’nin geleceğini belirleyecek olan da bu kesim olacak. Bugüne kadar AKP ve MHP’ye oy vermiş olanlar, eğer ki bu kez vatan sevgisini kör bir bağlılığın önüne koyabilirse, bu vatanın da yıkıntılardan yeniden doğma şansı için bir adım atılacak. Evet durumun farkına varanlar olduğu belli, zaten bu sebeple artık AKP’nin oyu yüzde 42’lerden yüzde 35’lere doğru geriliyor. Aynı şekilde biraz AKP’den aldığı oyla ite kaka barajı geçebilen MHP’nin oylarının bir bölümü de CHP ve İYİ Parti’ye kayıyor. Ama yetmez, çok daha fazlası gerekli...

Şimdi ders verme vakti!

Daha fazla kaybedecek zamanı yok bu ülkenin zira... Öyle bir ders verilmeli ki bu Cukka İtitfakı’na, bir erken seçime gitmek zorunda kalsınlar. Ha şimdi birçok sosyal medya ukalası diyecek ki, “Sen hala bunların seçimlerle iktidarı bırakacağını mı sanıyorsun?” Bilmem kardeşim nasıl bırakacaklarını ama şunu bilirim; kitle desteği azalmış bir faşizan iktidar her türlü pisliği yapabilir. Hele biz sandıkta ezdiğimizi bir gösterelim, sonra da bu vatanı savunacak yürekliliği, gerisi çorap söküğü gibi gelir. Bu soruyu soranların vermesi gereken cevap, işte tam da budur. Var mı o yürek?

Önceki ve Sonraki Yazılar