Pensilvanya hareketlendi...

Fethullah Gülen uzun zamandır resim ya da görüntü vermiyordu. Hasta olduğu konuşuluyordu ama hastalığına ilişkin bir bilgi yoktu.
 
Gülen'in geçenlerde tansiyonu düştüğü ve kalp ritmi bozulduğu için acilen hastaneye kaldırıldığı açıklandı.
 
Pensilvanya ilk kez Gülen'in sağlığıyla ilgili sessizliğini bozdu, hocanın 12 saat hastanede kalıp taburcu edildiğini duyurdu. Açıklamada, Gülen'in iyi olduğu bildirildi, görüntüleri yayınlandı.
 
Yıllardır kalp rahatsızlığı olan Fethullah Gülen, herhalde ilk kez ritmi bozulup acilen hastaneye kaldırılmadı. Kim bilir kaç defa ambülans çağrılıp acile götürüldü.
 
Yanılmıyorsam ilk kez, hocanın hastane sonrası sağlığıyla ilgili yazılı bir açıklama yapılıp, cemaate ait bir internet sitesinden bilgi verildi.
Açıklama tatmin edici değil ama yapılmasaydı, kimsenin haberi de olmayacaktı.
 
Gülen, cemaatine sağlığıyla ilgili bir mesaj vermek isteseydi, acile gittiğini söylemesine gerek yoktu. Genel sağlık kontrolünden geçti (check-up) gayet iyi denebilirdi.
 
Fethullah Gülen sağlık durumuyla ilgili neden açıklama yapmak ihtiyacı hissetti?
 
"Yıkılmadım ayaktayım" görüntüsünün mesajı kime ya da kimlereydi?
 
Gülen'in acile kaldırıldığı ve sağlıklı olduğunu açıklama yapmasını zorlayan bir sebep olmalı.
 
Açıklama bana, Fethullah Gülen'in bir zamanlar söylediği "Bu işte bir GATAkulli var" sözünü hatırlatıyor.
 
Başbakan Erdoğan'ın erken davranıp, Cumhurbaşkanı Gül’den önce ‘geçmiş olsun’ telefonu açması çok normal. Ancak bunu, telefonu kapattıktan sonra, ilk ben aradım dercesine acilen kamuoyuna duyurması normal değil.
 
Washington'a ulaşan haberler, Erdoğan'ın Gülen'le arasının kolay kolay düzeleceğini göstermiyor. Cemaatin Erdoğan’ın Gülen’e yaptığı jestleri samimi bulmadığı sır değil. Yapılan her jest seçim yatırımı olarak değerlendiriliyor.
 
Bu arada; Gülen’in onursal başkanı olduğu Rumi Forum, Washington’da  ‘Hizmet Hareketi’ konulu 2 günlük bir konferans yapıyor.
Cemaat ayrıca Washington’da sessizce yeni bir sözleşmeli okul açmak için girişimde bulundu.
 
Washington’daki Turkish Policy Center (TPC), bu okulun açılmasını önlemek için mücadele başlattı.
 
Öte yandan; Gülen’i iki kez Pensilvanya’da protesto eden Anti-Gülen’ciler, üçüncü protesto gösterisini Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Washington’da yapacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar