Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Burak, Gomis ve Beşiktaşlı Aziz

Sezon başı yazmıştım; bir Beşiktaş ajanı menajere Fikret Orman tarafından dense ki: “Rakiplerimiz Fener, cimbom ve Trabzon’a öyle forvetler al ki sevinsinler ama şampiyon olamasınlar. Yirmi gol atsınlar sorun değil ama bolca pozisyon kaçıran atlet forvetlerden olsun. Büyük maçtaki iki net pozisyonu kaçırsın ama gitsin ufak takıma üç gol atsın.” İşte bu tarife uygun oyunculardan Gomis’i cimbom, Burak Yılmaz’ı Trabzon aldı. Doumbia’yı da Fener alacaktı, parası yetmedi.

Tüm takımların önce defans önce top kapma, alan kapama mantığı ile oynadığı; atlet oyuncularla dolu modern futbolda böylesi adamlara katlanmak gerekiyor artık. Yaşı mü- sait insanlar geçmişte Romario’yu, orijinal Ronaldo’yu, Batistuta’yı izledi. Bunları izlemiş bizlere Benzema’yı, Higuain’i, Burak Yılmaz’ı, Gomis’i klas(!) golcü diye yutturmak zor. Hele bir de onların milyonlar kazanması ızdırabı katlıyor!

Hâl ve şerait böyleyken iyi seçim yapmak çok mühim. Futbol kalitesinin yerlerde olduğu, maçın yarısında topun oyunda olmadığı, eski hakemlerin yorumladığı süper(!) ligimizde bir takım (BJK) çıkıp üst üste dört yıl dört doğru transfer yapınca şampiyonluklar ardı ardına geliyor.

Bir de kendi eliyle rakibi besleyen atarlı başkan sorunsalı var. Gökhan ve Caner’den sonra Lens’i de Beşiktaş’a veren/kaptıran Aziz Yıldırım, “kafamı bozmayın, yıldızınızı alır yedek bekletirim” demişti ya… Şimdi muhtemeldir ki Lens, Quaresma’nın ardında yedek bekleyecek. Dün akşam NTV’de Aziz’in açıklayacağı 4 transfer haberi dinlenmeden yazıldı bu satırlar. Hani mayıs ayında bitecek olan transferleri vardı ya Aziz’in. Onları açıkladı dün akşam di mi? Milan’dan Gustavo Gomez’i açıklamamış olsun dilerim. Lucas Perez ve Ben Arfa olsun isterim. Bir dahaki yazıda değerlendiririz…

***

Galatasaray iyice abarttı. Juventus’tan Asamoah da gelirse takım birden süper olur zira iki kişilik katkı sunar o şahıs bu ligde. Arda Turan’ın da peşindelermiş; Barcelona’nın son hazırlık maçında 22 oyuncu denendi ama Arda yedekte oturtuldu… Taraftar Fatih Terim’i istiyorken yönetim Arda Turan’ı istiyor. İkisinin de kalbi bu defa milyon Eurolarla temizlenir mi acep?

Önceki ve Sonraki Yazılar