Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Çare Aziz ve Müjdat mı?

Politika haberleri ne vakit içimi yeterince karartamazsa gidip sosyal medyadaki Azizcileri bulup okuyorum: "Aziz dönemindeki scout ekibine okeyci tipler diyordunuz, şimdikiler onlara yancı bile olamaz!" 

Bunlara kalsa hakikaten Aziz ve Müjdat'ı geri döndürecekler. Derbi kaybedilirse sesleri daha çok çıkacak...

Ne scout ne başkan seviyesinde şucu bucu olmaya gerek yok; ben çareyi yazmıştım:

"Yönetimin yapacağı ilk iş; bütçe temini dışındaki yetkilerini, kurulacak "futbol aklı kurulu"na sevketmek olmalıdır. Futbol aklı kurulu yönetimden başkanla birlikte en fazla iki kişi içerecektir. Kurula maaş karşılığı hizmet edecek yedi uzman kişi alınacaktır. Kurul seçeceği teknik direktör ve yardımcısının da katılımıyla toplam 11 üye ile her ay toplanıp kararlar alacak ya da değerlendirme raporları oluşturacaktır.

Futbol aklı kurulunun altında çalışacak üç kurul daha olacaktır: 22 kişilik futbolcu izleme komitesi (scout ekibi), altyapı komitesi, sosyal medya ekibi.

Bu kurullar ve sayısal abartının nedenleri ve dolayısıyla önleyecekleri şunlardır:

* Tek kişi aklından ve egosundan kulüp her anlamda uzak kılınmalıdır.

* Menajerlerle komisyon ilişkisinin kesilebilmesi, kulübün "vurgun yeri" olmasının önünün alınabilmesi için yetkilerin hep kurullarda olması şarttır."

***

Seksenlerde her hafta İtalya'da televizyondaki canlı yayınla hakem kurası çekilmiş. O sezon Verona şampiyon olunca bu uygulama kaldırılmış.

Kimi camialar kimi maçlara kendine yakın hakemlerle gider mi?

Hani şu ailesi Fatih Terim'le fotoğraf çekinen, geçen sezon Alanya bu sezon Trabzon maçlarında GS açısından süper yönetim gösteren hakem Ümit Öztürk vardı ya... Hakemliği bitti, yuh artık falan denmişti. Alt liglerde maç almaya başlamış... Gelecek sezon da Ümit'li olacak Fatih Terim..!

Önceki ve Sonraki Yazılar