CHP, AKP'ye dur demeli

CHP’nin sorumluluğu çok büyük. Erdoğan-AKP kliğinin bir tür darbe anlamına gelen kanlı kaos planını engellemek, öncelikle en büyük cumhuriyetçi muhalefet gücü olması nedeniyle CHP’nin görevidir.

AKP’nin yeniden tek başına iktidar olması ve Tayyip Erdoğan’ın diktatör yetkileriyle başkan yapılması için yürürlüğe konulan kaos planını YURT iki gündür manşetinden duyuruyor.

Toplumsal muhalefet güçlerini sindirmek, sol ve muhalif örgütleri tecrit etmek, CHP’yi tuzağa düşürerek etkisizleştirmek ve HDP’yi seçim barajının altına iterek bir erken seçime gitmek üzerine kurulan kaos planı, bu ülkeye paramparça edecektir.

Çünkü, AKP-Erdoğan kliğinin kaos planı iç savaş, kan ve göz yaşı demek. AKP Hükümeti, IŞİD’e karşı başlatmak zorunda kaldığı operasyonu, sol gurupları tasfiye etmek için bir fırsata dönüştürdü.

Daha da önemlisi, bir süredir hazırladıkları kaos planını devreye soktu.

Bu plan, artık Türkiye için bir güvenlik sorunu haline gelen AKP-Erdoğan kliğinin, kendi dar militan islamcı (mezhepçi) amaçlarına ulaşabilmek için her şeyi göze alabileceklerini göstermesi bakımından da önem taşıyor.

Bilinmeli ki, karşımızda klasik bir muhafazakâr ya da merkez sağ parti yok.

AKP mezhepçi ve radikal bir parti olarak, cumhuriyete karşı konumlanan bir siyasal oluşumdur.

AKP ile “yüksek sorumluluk bilinci” gibi nedenlerle sürdürülen koalisyon görüşmeleri, erken seçim takvimini işletme sürecinden başka şey değildir.

Bu nedenle CHP, Cumhuriyete, halka ve tarihe karşı sorumluluğun gereğini yerine getirmelidir.

Halkın 7 Haziran’da hükümetten düşürdüğü AKP’ye yeniden iktidar yolunu açmaktan kaçınmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar