CHP kiminle…

CHP, AKP ile  koalisyon yapmaya çalışıyor. AKP’nin yaptıklarına bir göz atalım. Bir yanda hükümet kurmak için CHP ile pazarlık yapıyormuş gibi görünüyor, öte yanda "yüzde 60'lık bloku parçaladık, seçime hazır olun" diye örgütüne talimat gönderiyor.
Sözcüleri çözüm sürecinin artık devam etmesinin mümkün olmadığını ileri sürüyor, daha da ileri gidip Dolma Bahçede vardıkları 10 maddelik mutabakatı inkar ediyor.
Teröre yıllardır ses çıkarmıyor, erken seçim ihtimali baş gösterince IŞİD’le mücadele adı altında PKK’yı bombalıyor. PKK da kalleşçe baskın yapıp, masum yurttaşlarımızı, askerlerimizi, polislerimizi şehit ediyor, insanlarımızı kaçırıyor.
İktidar, teröristler cana kast etmeden, gerekli istihbaratı ve önlemleri alamadığı gibi, zeytinyağı gibi üste çıkmaya çabalıyor.
Analar ağlamayacak diye çözümü başlatanlar utanmadan, son günlerde cenaze törenlerine katılıp, anaların ağlamasına çocukların ve eşlerin feryadına tanıklık ediyor.
AKP, HDP barajı aştı diye, bu partinin liderinin dokunulmazlığını kaldırmaya çalışıyor.
Bir erken seçimde, HDP’nin barajı aşmaması için İmralı’ya methiye düzüyor.
AKP terörle mücadele ettiğini iddia ediyor, ne var ki nedenlerinin araştırılmasından korkuyor.
Bu arada AKP'nin Teröristlerle bağı bulunduğunu öne sürdüğü HDP, konunun araştırılması yönünde oy kullanıyor.
İktidar partisinin imdadına, her zaman olduğu gibi, bu konuda da stepnesi MHP yetişiyor.
Her seçim öncesi, PKK ile ateş kes mutabakatı sağlıyor, bu kez insanlarımızın öldürülmesini oya çevirmeyi amaçlıyor.
CHP ile hükümet kuracakmış gibi yapıp MHP ile flört ediyor. Flörtün de ötesinde, MHP ile daha yakın olduklarını açıklıyor. MHP de bu flörte karşılık vermekte gecikmiyor.
Yolsuzlukların üzerine gitmeyecekleri ayan beyan olmasına karşın, bu konuda verilen önergenin reddi için de MHP ye güveniyor.
İnsan haklarını, anayasanın tanıdığı gösteri ve yürüyüşleri engellemekten kaçınmıyor.
Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, hala başta Yurt olmak üzere kendilerine biat etmeyen, yandaşlığı reddeden gazetelerin muhabir ve yöneticilerini toplantılarına çağırmıyor, ama, basın özgürlüğünü dillerinden düşürmüyor.
Say say bitmiyor. Hepsini yazmaya kalksam bu köşe yetmeyecek.
Yurt gazetesi olarak, bu konuları günlerdir sayfalarımıza taşıyoruz, anlatıyoruz.
Ancak, CHP hala masadan kalkan taraf olmayacağını tekrar edip duruyor.Ve izlediği politikalarla ülkeyi  bir felakete, kargaşaya sürüklediğini iddia ettiği AKP ile koalisyon kurmaya çabalıyor.
İş işten geçmeden CHP, AKP'nin oyununu bozmalı.​

Önceki ve Sonraki Yazılar